FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Η ώρα της αλήθειας στα πλέι-οφ – Σήμερα τα πρώτα ματς των ημιτελικών

Ημερομηνία: 03-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξεκινούν στις 5μ.μ. οι ημιτελικοί Ξενοφών-Αστέρας και Θύελλα-Ηλειακός

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Οι μεγάλες μάχες των πλέι-οφ της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας, ανάμεσα στις 4  καλύτερες- εκ του αποτελέσματος- ομάδες του πρωταθλήματος, ξεκινούν σήμερα και το ενδιαφέρον όλων των Ηλείων φιλάθλων κορυφώνεται. Τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες, Ξενοφών, Θύελλα, Ηλειακός και Αστέρας, που όλες διαθέτουν τους κορυφαίους Ηλείους ποδοσφαιριστές, ρίχνονται στη μάχη με στόχο την πρόκριση στους τελικούς, ώστε να συνεχίσουν να ονειρεύονται τον βαρύτιμο τίτλο του πρωταθλητή Ηλείας.

Σήμερα στις 5μ.μ., λοιπόν, θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών. Στην Κρέστενα θα γίνει το ματς Ξενοφών-Αστέρας και στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας το ματς Θύελλα Πύργου-Ηλειακός Λεχαινών. Ο Ξενοφών τερμάτισε πρώτος και αήττητος. Διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με μόλις 10 γκολ παθητικό και την 4η καλύτερη επίθεση με 39 γκολ. Θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Ο Αστέρας κατέλαβε την 4η θέση την ύστατη στιγμή, διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση με 43 γκολ και την 3η καλύτερη άμυνα (έχει ίδιο παθητικό με την Θύελλα, 23 γκολ).

Στο άλλο ζευγάρι, η Θύελλα πήρε την 2η θέση στην κανονική περίοδο, αφού πρώτα κυνήγησε μέχρι το τέλος την πρωτιά. Έχει με διαφορά την καλύτερη επίθεση με 55 γκολ και μαζί με τον Αστέρα την 3η καλύτερη άμυνα με 23 γκολ παθητικό. Ο Ηλειακός έθεσε εν κινδύνω την συμμετοχή του στα πλέι-οφ, αλλά με 2 στα 2 τις τελευταίες δύο αγωνιστικές τερμάτισε 3ος. Είναι και αυτός πολύ παραγωγικός με 48 γκολ (2η καλύτερη επίθεση) κι έχει την 2η καλύτερη άμυνα με 20 γκολ.

Οι δεύτεροι αγώνες των ημιτελικών θα γίνουν την προσεχή Κυριακή 7 Απριλίου, στις 5μ.μ., σε Αμαλιάδα και Λεχαινά αντίστοιχα. Αν χρειαστεί, θα γίνει και τρίτο παιχνίδι την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Ξενοφών και Θύελλα που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχουν πλεονέκτημα (βαθμολογικό και έδρας) και χρειάζονται 4 βαθμούς σε δύο ή τρία ματς, για να προκριθούν στους τελικούς, ενώ Αστέρας και Ηλειακός θέλουν 5 βαθμούς. Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών ευνοείται η ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία, δηλαδή ο Ξενοφών και η Θύελλα.

*Διαιτητές στην Κρέστενα ορίστηκαν οι Τσάκαλης, Σιαχάμη, Παναγόπουλος και στο Ενωσιακό οι Πήττας, Ντάβαρης, Κοιλιομενιάτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος