FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Μέγα ντέρμπι στα Λεχαινά-Τα ματς της 8ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 01-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ηλειακός-Ξενοφών την Κυριακή-Με Σαβάλια το Σάββατο στο Ενωσιακό η Θύελλα

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]


Η όγδοη αγωνιστική της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας περιλαμβάνει και αυτή ντέρμπι. Την Κυριακή θα διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι Ηλειακός-Ξενοφών και την Τετάρτη το άλλο ντέρμπι, Αστέρας-Πανηλειακός. Η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, Θύελλα, περιμένει το Σάββατο τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Με Σκουροχώρι εντός η Δόξα Ν.Μ., «εξάποντο» ματς στο Κατσαρού, Πήγασος-Ν.Φιγαλεία.

Ηλειακός-Ξενοφών

Ντέρμπι κορυφής την Κυριακή στο Στάδιο Λεχαινών. Ο Ηλειακός με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο πλέον στον πάγκο, μετά την ισοπαλία στον Πύργο με τον Πανηλειακό, έχει μείνει 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή (έχει 13 βαθμούς), εκεί όπου βρίσκεται ο Ξενοφών του Σπύρου Αντωνόπουλου (με 17 βαθμούς), όντας αήττητος με 5 νίκες-2 ισοπαλίες. Πρόωρος τελικός, δηλαδή, για Ηλειακό, αν θέλει να διεκδικήσει την πρωτιά που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, πιο άνετος και με λιγότερη πίεση, άρα και ίσως ακόμα πιο επικίνδυνος ο Ξενοφών. Σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων με πολύ καλούς παίκτες και προπονητές.

Θύελλα-Ολυμπιακός Σαβαλίων

Η Θύελλα, που διεκδικεί και αυτή τον φετινό τίτλο, έχει 14 βαθμούς και είναι επίσης αήττητη με 4 νίκες-2 ισοπαλίες, ενώ έχει κάνει και ρεπό, περιμένει το Σάββατο στο Ενωσιακό τον αξιόμαχο Ολυμπιακό Σαβαλίων. Η ομάδα των Αλεξανδρόπουλου-Αθανασόπουλου δεν θέλει απώλειες στην έδρα της, ώστε να συνεχίσει να ελπίζει στην πρώτη θέση. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Μαντά μπορεί να προέρχεται από βαριά ήττα στη Ν. Φιγαλεία, αλλά αυτή τη φορά θα έχει στη σύνθεσή του τους Κολτσίδα, Καλαντζή, Μπατζαλή και αναμένεται πιο ανταγωνιστικός.

Δόξα Ν.Μ.-Σκουροχώρι

Στη Ν. Μανωλάδα η ανεβασμένη Δόξα, που προέρχεται από μεγάλο «διπλό» στην Αμαλιάδα επί του Αστέρα, φιλοξενεί τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου. Η ομάδα του Μιχάλη Παπουτσή θέλει να μπει στην τετράδα (απέχει 2 βαθμούς από τον 4ο Πανηλειακό) και η νίκη είναι… μονόδρομος. Ο Λ. Αστέρας των Τσίπη-Σταματελάτου πήρε το «εξάποντο» με τον Πήγασο, ανάσανε βαθμολογικά και πάει χωρίς άγχος στο «Β. Μουρκιώτης» να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για θετικό αποτέλεσμα.

Πήγασος-Ν. Φιγαλεία

Ντέρμπι με φόντο την παραμονή την Κυριακή στο γήπεδο Κατσαρού. Ο ουραγός Πήγασος με νωπές τις μνήμες από την ήττα στο Σκουροχώρι έχοντας και σοβαρά παράπονα για την διαιτησία, προσεγγίζει ως «τελικό» το ματς με τον μαχητικό και επικίνδυνο Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας, που είναι με την ψυχολογία στο ζενίθ ύστερα από την ευρεία νίκη επί του Ολυμπιακού Σαβαλίων, που ήταν η πρώτη του στο πρωτάθλημα.

Αστέρας-Πανηλειακός

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών ηλειακών ομάδων, Αστέρα και  Πανηλειακού. Αμφότερες θέλουν μια θέση στην τετράδα. Ο Πανηλειακός είναι 4 ματς αήττητος και μπήκε σε αυτή. Υποχώρησε στην 5η θέση με δύο βαθμούς λιγότερους από τον Πανηλειακό ο Αστέρας, μετά την εντός έδρας ήττα από την Δόξα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/12-Ώρα 3μ.μ.

Θύελλα-Ολυμπιακός Σ.: Σταυρόπουλος, Καλαμαράς, Μαυραειδοπούλου

Κυριακή 3/12-Ώρα 3μ.μ.

Ηλειακός-Ξενοφών: Παυλόπουλος, Καραλής, Μαυραειδοπούλου

Δόξα Ν.Μ.-Σκουροχώρι: Κοιλιομενιάτης, Πανδής, Καλαντζής

Πήγασος-Ν. Φιγαλεία: Γκατζόπουλος, Τσερφόλιας, Καλαμαράς

Τετάρτη 6/12-Ώρα 3.15μ.μ.

Αστέρας-Πανηλειακός (δεν έχουν οριστεί ακόμα οι διαιτητές)

Ρεπό: Αίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia