FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Κρίνονται τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ-Τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Τελευταία αγωνιστική το Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας και θα κριθούν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στα πλέι-οφ, αλλά και αυτές που θα διεκδικήσουν την παραμονή στα πλέι-άουτ. Ο πρωτοπόρος Ξενοφών περιμένει τα Σαβάλια για να «κλειδώσει» την πρωτιά, η δεύτερη Θύελλα πάει στην έδρα του Αστέρα, που εξαρτάται και από τα αποτελέσματα Ηλειακού και Δόξας για το αν θα είναι στα πλέι-οφ, ο τρίτος Ηλειακός υποδέχεται τον Πήγασο και η τέταρτη Δόξα τον Αίαντα, οι οποίες Ηλειακός και Δόξα με νίκη θα είναι στην τετράδα των πλέι-οφ. Τέλος, στο Σκουροχώρι ο Λ. Αστέρας θα παίξει με τον υποβιβασμένο Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας. Ρεπό έχει ο Πανηλειακός.

Ξενοφών-Ολυμπιακός Σ.

Ο πρωτοπόρος Ξενοφών απέχει 3 βαθμούς από την δεύτερη Θύελλα και θέλει το Σάββατο έστω μια ισοπαλία με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Σαβαλίων για να εξασφαλίσει την πρωτιά και να παίξει με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Κι αυτό διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η Θύελλα στην διαφορά τερμάτων. Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων είναι αναγκασμένος να παλέψει για θετικό αποτέλεσμα στην Κρέστενα, ωστόσο γνωρίζει πως υπερτερεί του Πήγασου στην ισοβαθμία για ένα γκολ στη συνολική διαφορά τερμάτων και εφόσον το Σκουροχώρι κερδίζει την υποβιβασμένη Ν. Φιγαλεία και σώζεται, θα έχει το… αυτί του στο τι γίνεται στο Ηλειακός-Πήγασος για να δει αν θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ.

Αστέρας-Θύελλα

Στην Αμαλιάδα η Θύελλα είναι ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά, εφόσον ο Ξενοφών θεωρείται απίθανο να χάσει εντός από τα Σαβάλια. Η ομάδα του Καταραχίου Πύργου έχει καπαρώσει την 2η θέση και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά των πλέι-οφ (ο 2ος παίζει με τον 3ο).  Ο 5ος  Αστέρας για να συμμετάσχει στα πλέι-οφ θέλει νίκη δική του και «γκέλα» είτε του Ηλειακού είτε της Δόξας, που παίζουν αμφότερες εντός με Πήγασο και Αίαντα αντίστοιχα.

Ηλειακός-Πήγασος

Στα Λεχαινά ο Ηλειακός με νίκη επί του Πήγασου καταλαμβάνει την 3η θέση και θα παίξει με την Θύελλα στα ημιτελικά των πλέι-οφ με μειονέκτημα έδρας. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός πλέι-οφ και ως εκ τούτου το σύνθημα στα χείλη όλων είναι «νίκη και μόνο νίκη». Ο Πήγασος αυτή τη στιγμή μειονεκτεί στη διαφορά τερμάτων (για ένα γκολ) σε μια πιθανή ισοβαθμία με τα Σαβάλια και γι’ αυτό πάει στα Λεχαινά να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα, ώστε τουλάχιστον να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ.

Δόξα Ν.Μ.-Αίας

Στη Ν. Μανωλάδα βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει στην ουσία μόνο από τους γηπεδούχους. Η 4η της βαθμολογίας Δόξα με νίκη επί του Αίαντα θα συμμετάσχει στα πλέι-οφ και αν την ίδια ώρα κερδίζει και ο Ηλειακός, θα παίξει στα μπαράζ με τον πρώτο, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο Ξενοφών. Ο Αίας με 17 βαθμούς έναντι 15 του Σκουροχωρίου, των Σαβαλίων και του Πήγασου, θα πρέπει να έρθουν τα… πάνω κάτω για να μπλέξει στην διαδικασία των πλέι-άουτ. Θα πρέπει δηλαδή να κερδίσουν 2 από τις 3 προαναφερθείσες ομάδες και ο ίδιος να ηττηθεί στη Ν. Μανωλάδα. Στις ισοβαθμίες μειονεκτεί με Σκουροχώρι και υπερτερεί με Σαβάλια και Πήγασο στη συνολική διαφορά τερμάτων!

Σκουροχώρι-Ν.Φιγαλεία

Τέλος, στο Σκουροχώρι ο Απόλλωνας Ν. Φιγαλείας έχει υποβιβαστεί και ο Λ. Αστέρας έχει την ευκαιρία με νίκη να ανανεώσει την συμμετοχή του στην μεγάλη κατηγορία. Αν οι Σκουροχωρίτες κερδίσουν τον Απόλλωνα, μόνο με… απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων (να κερδίσουν και τα Σαβάλια και ο Πήγασος) θα οδηγηθούν στα πλέι-άουτ.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/3-Ώρα 4μ.μ.

Ξενοφών-Ολυμπιακός Σ.: Σιαχάμη, Καραλής, Λαμπρόπουλος

Αστέρας-Θύελλα: Μαυραειδοπούλου, Ξυδούς, Λιακοπούλου

Ηλειακός-Πήγασος: Τσάκαλης, Καλαμαράς, Δουλαβέρης

Δόξα Ν.Μ.-Αίας: Στάμος, Ντάβαρης, Σφυρής

Σκουροχώρι-Ν.Φιγαλεία: Σταυρόπουλος, Κόρδας, Τσερφόλιας

Ρεπό: Πανηλειακός

Η βαθμολογία

(Σε 21 αγώνες)

Ξενοφών (35-9) 45

Θύελλα  (52-18) 42

Ηλειακός (44-20) 37

Δόξα Ν.Μ.  (29-23) 36

——————————

Αστέρας (38-20) 36

Πανηλειακός  (24-35)  19

Αίας (15-29) 17

Ολυμπιακός Σ.  (22-40) 15

——————————

Πήγασος  (16-35)  15

Λ. Αστέρας (18-35)  15

—————————

Ν. Φιγαλεία (21-50) 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia