FOLLOW US: facebook twitter

83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας: Την αγκάλιασε ο κόσμος

Ημερομηνία: 18-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, που διοργάνωσαν ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε συνεργασία με τους δύο ιππικούς ομίλους της περιοχής. Το κοινό γέμισε ασφυκτικά τους χώρους όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, όμως ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου, το θέαμα δεν προσέφερε κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες φορές και κινήθηκε στο γνωστό πλαίσιο των τελευταίων ετών.

Οι εκδηλώσεις της  83ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας, ξεκίνησαν την Παρασκευή με την ημερίδα με θέμα «Το άλογο μας ενώνει» από τις ΙΠΠΟΔΟΡΜΙΕΣ Α.Ε με ομιλητή τον κ. Βύρωνα Κουκλόπουλο στο Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας. Το βράδυ ακολούθησαν χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις «Σε στιγμές πανηγυριού» με την συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ», στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Το Σάββατο παραμονή και Κυριακή ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Σοφίας ο αρχαιολογικός χώρος παρέμεινε ανοιχτός και επισκέψιμος από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Το πρωί του Σαββάτου ο χώρος της ιππικής έκθεσης ζωντάνεψε από τα άλογα και τους αναβάτες τους, με την εξέταση των αλόγων από την Ελλανόδικο Επιτροπή.

Το βράδυ μετά τον Εσπερινό της Αγίας Σοφίας και την περιφορά της Εικόνας, ξεκίνησε στο ιππικό κέντρο το δίωρο σόου με τις επιδείξεις από τους αναβάτες και τα άλογά τους. Ξεχώρισαν μεμονωμένες παρουσίες από αναβάτες και αμαζόνες, καθώς και οι αμαξάδες που έδωσαν περισσότερο θέαμα στη βραδιά.

Το πρωί της Κυριακής έγινε η βράβευση των συμμετεχόντων στην φετινή διοργάνωση που με μια επίδειξή προσέφεραν λίγο ακόμα θέαμα υπό το φως της ημέρας, ενώ τιμήθηκαν και οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αλλά και οι δήμαρχοι της Ανδραβίδας που από το 1982 συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην ανάδειξη του θεσμού. Παρόντες ήταν οι κ.κ. Παπανδρέου και Βατσής, εκπροσωπήθηκε ο κ. Χατζής, ενώ για τους εκλιπόντες Καγκελάρη, Γκουτζούρη και Βαρβαρέσο, παρέλαβαν συγγενείς τους τις τιμητικές πλακέτες.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης – Ναμπίλ Μοράντ, ο αναπληρωτής του Διονύσης Μάλλιαρης, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Χάρδας και φυσικά η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα που είχε και το συντονισμό όλης της προσπάθειας.

Οι εκδηλώσεις της 83ης Ιππικής Έκθεσης ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και μουσική βραδιά.

 

Φωτογραφίες: Μάρκος Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος