FOLLOW US: facebook twitter

7η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Α’ Βραβείο και Χρυσό μετάλλιο στον Διονύση Αδαμόπουλο από τον «Αρχιμήδη»

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Ο Πυργιώτης μαθητής το ταλέντο των Μαθηματικών που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ βραβεύσεων σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Μια νέα μεγάλη διάκριση, το Α΄ Βραβείο στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Αρχιμήδης»  της 7ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας, στην κατηγορία των «μεγάλων», των μαθητών Λυκείου που μοιράστηκε με άλλους τρεις συμμαθητές του από την υπόλοιπη Ελλάδα, πρόσθεσε στην «συλλογή» των διακρίσεων του σε Μαθηματικούς διαγωνισμούς, ο μαθητής της Γ ΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Πύργου, Διονύσης Αδαμόπουλος. Ένα πραγματικά εξαιρετικό ταλέντο στα Μαθηματικά, γιός του μαθηματικού Νίκου Αδαμόπουλου, που βραβεύεται κάθε χρόνο για τις επιδόσεις του από μικρό παιδί, σε όλους τους Μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, βραβεία που έχουν μια προστιθέμενη αξία αν συνυπολογίσουμε ότι ο Διονύσης προέρχεται από ένα δημόσιο σχολείο τους Περιφέρειας και συγκεκριμένα του 3ου ΓΕΛ Πύργου και κάθε φορά μας κάνει υπερήφανους.

Η βράβευση των μαθητών – και του Διονύση Αδαμόπουλου- που διακρίθηκαν στην  7η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα”Ο Αρχιμήδης”, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου παρουσία όλου του ΔΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και φυσικά των υπερήφανων γονιών και των οικογενειών τους. Ο Διονύσης μοιράστηκε το Α βραβείο στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου με τους συμμαθητές του Μηνά Μαργαρίτη από το Πειραματικό Λύκειο Κρήτης, τον Εμμανουήλ Δημήτρη από την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης και τον Ορέστη Λιγνό από τα Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία ο οποίος μάλιστα είναι μαθητής Γυμνασίου αλλά λόγω των μαθηματικών του επιδόσεων διαγωνίστηκε στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Η… συλλογή βραβείων του Διονύση!

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος έχει μια μεγάλη… συλλογή από βραβεία, πέρα από το νέο Χρυσό Βραβείο της 7ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας  καθώς διακρίνεται από την Β’ Γυμνασίου παίρνοντας μετάλλιο κάθε χρόνο στην τελική φάση της Ελληνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας, με συμμετοχή δύο φορές σε εθνική ομάδα μαθηματικών της χώρας και διακρίσεις στο εξωτερικό. Εκτός από τα μαθηματικά, συχνά παίρνει καλές διακρίσεις και σε άλλους διαγωνισμούς, όπως στην Πληροφορική, στη Χημεία και στη Φυσική. Πέρα από όλα αυτά του αρέσει η μουσική rock και τα ταξίδια.  Όπως ο ίδιος μας είπε, καθώς φέτος θα δώσει Πανελλήνιες, από του χρόνου θα ήθελε να σπουδάσει σε κάποια σχολή που να συνδυάζει την Πληροφορική με τα Μαθηματικά. Εμείς να του ευχηθούμε να πετύχει τους στόχους του και να έχει πολλές διακρίσεις στο μέλλον στον τομέα που αγαπάει και είμαστε σίγουροι ότι και στις Πανελλήνιες θα αριστεύσει. Και εις ανώτερα Διονύση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος