FOLLOW US: facebook twitter

7 εκ. ευρώ το 2017 από την Μητρόπολη Ηλείας για το φιλανθρωπικό της έργο-Δεύτερη μετά την Θεσσαλονίκη από όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας

Ημερομηνία: 10-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Είναι γνωστό και κοινά παραδεκτό ότι η Ι. Μητρόπολις Ηλείας, με τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γερμανό στο τιμόνι, επιτελεί ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μας και στην περιοχή ευθύνης της, στηρίζοντας τους αδύναμους και τις ευάλωτες οικονομικά τάξεις και το οποίο πολλές φορές έχει προβληθεί από τα τοπικά  ΜΜΕ. Πάμπολλες είναι και οι προσωπικές παρεμβάσεις του Μητροπολίτη για πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στέγασης ή σίτισης, όπως και για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ρομά και τα παιδιά των φαναριών που τους έχει προσφέρει στέγη και εκπαίδευση.

Ωστόσο, χθες ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση – που στην ουσία είναι επιβράβευση του φιλανθρωπικού έργου της, καθώς η Ι. Μητρόπολης Ηλείας με βάση την κατάταξη που έχει προκύψει από την Κατάσταση των Ιερών Μητροπόλεων  της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας,  είναι δεύτερη από όλες Μητροπόλεις της Ελλάδος μετά τη Θεσσαλονίκη, στο «φιλανθρωπικό της έργο εις χρήμα» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- για το 2017, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό πάνω από 7 εκ. ευρώ! Ειδικότερα με βάση την Κατάσταση των Ιερών Μητροπόλεων της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής πρόνοιας για τα τρία τελευταία έτη η Ι. Μητρόπολη Ηλείας έχει διαθέσει τα κάτωθι ποσά:

 

2017

7.061.330,38 ευρώ

2016

6.426.663, 23 ευρώ

2015

6.737.829,53 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος