FOLLOW US: facebook twitter

Τοπικό ποδόσφαιρο: Η προκήρυξη για την Α1 κατηγορία

Ημερομηνία: 10-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το νέο σύστημα στα πλέι-οφ της Α1 Κατηγορίας

Η ΕΠΣΗ ανήρτησε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και σύμφωνα με αυτή έχουμε νέο σύστημα στα πλέι-οφ της Α1 Κατηγορίας για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, αλλά και μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία σε 14 από τη σεζόν 2019-2020.

Σήμερα δημοσιεύουμε τα σημεία της προκήρυξης που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της Α1 και θα ακολουθήσουν η Α2, η Β΄ και η Γ΄ Κατηγορία.

 

Άρθρο 11: «Προβιβασμός και υποβιβασμός σωματείων»

Το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δεκαέξι (16) σωματείων. Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δέκα τεσσάρων (14) σωματείων. Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας (1ος και 2ος όμιλος) την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή είκοσι τεσσάρων (24) σωματείων.

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό σωματείων για την συμπλήρωση ή μη του αριθμού των σωματείων θα αποφασίζει η Ε.Ε. της ΕΠΣΗ.

Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία τέσσερα (4) έως επτά (7) σωματεία ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας ώστε την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 η Α1 κατηγορία να αποτελείται από δεκατέσσερα (14) σωματεία.

Αναλυτικά:

1. Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

2. Εάν υποβιβαστούν ένα (1) ή δύο (2) σωματεία μας από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζονται πέντε (5) σωματεία στην Α2 κατηγορία

3. Εάν υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία μας από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζονται έξι (6) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

4. Εάν υποβιβαστούν και τα τέσσερα (4) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται εφτά (7) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

Προβιβάζονται από την Α2 κατηγορία στην Α1 το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3) σωματεία.

1. Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) ή πέντε (5) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται τρία (3) σωματεία

2. Εάν υποβιβαστούν έξι (6) ή επτά (7) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται δύο (2) σωματεία

 

Α1 Κατηγορία

Ανάδειξη πρωταθλητή- πλέι-οφ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1η έως 4η θα συμμετέχουν σε αγώνες Play–offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την τελική βαθμολογική κατάταξή τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο (2) γύρων ανεξαρτήτως της βαθμολογικής τους διαφοράς την κανονική περίοδο. Το σωματείο που θα τερματίσει πρώτο είναι και ο πρωταθλητής της ΕΠΣ για την περίοδο 2018-2019.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play offs, θα προκύπτει ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η,2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες playoffs. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play–offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play–offs). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων Play–offs του πρώτου (1ου) από τον δεύτερο (2ο) ορίζονται οι τρείς (3) βαθμοί.

Πρόγραμμα αγώνων πλέι-οφ

1η αγωνιστική: 1ος – 3ος, 4ος – 2ος

2η αγωνιστική: 2ος – 1ος, 3ος – 4ος

3η αγωνιστική: 4ος – 1ος, 3ος – 2ος

4η αγωνιστική: 1ος – 4ος, 2ος – 3ος

5η αγωνιστική: 3ος – 1ος, 2ος – 4ος

6η αγωνιστική: 1ος – 2ος, 4ος – 3ος

 

Ο υποβιβασμός στην Α1

Εάν υποβιβαστούν 4 σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία 16ος και 15ος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα 2 σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής: Ο 11ος με τον 14ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών και ο 12ος  με τον 13ο  εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play out.Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 

Εάν υποβιβαστούν 5 σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία 16ος και 15ος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα 3 σωματεία μέσα από αγώνες play out ως εξής: Ο 9ος με τον 14ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 7 βαθμών, ο 10ος με τον 13ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών και ο 11ος με τον 12ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play out. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 

Εάν υποβιβαστούν 6 σωματεία τα τρία τελευταία σωματεία 16ος, 15ος και 14ος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα  3 σωματεία μέσα από αγώνες play out ως εξής: Ο 8ος με τον 13ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 7 βαθμών, ο 9ος με τον 12ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών και ο 10ος με τον 11ο εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play out. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 

Εάν υποβιβαστούν 7 σωματεία τα τέσσερα τελευταία σωματεία 16ος, 15ος, 14ος και 13ος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα 3 σωματεία μέσα από αγώνες play out ως εξής: Ο 7ος με τον 12ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 7 βαθμών, ο 8ος με τον 11ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών και ο 9ος με τον 10ο εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play out. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος