FOLLOW US: facebook twitter

7 στους 10 υποψηφίους εξασφάλισαν το εισιτήριο εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ημερομηνία: 29-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69730″ img_size=”full”][vc_column_text]Πτώση σημείωσε η συντριπτική πλειονότητα των βάσεων εισαγωγής, όπως, βέβαια, είχε προβλεφθεί εδώ και αρκετές μέρες Η πτώση αφορά περισσότερο τα τμήματα και τις σχολές του 2ου (Θετικές Επιστήμες) και του 3ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Υγείας) και λιγότερο το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες) και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομικές Επιστήμες). Αντίθετα, όπως σωστά είχε εκτιμηθεί, άνοδο και μάλιστα ισχυρή είχαν τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Και φέτος είχαμε σχολές που ακουμπούσαν στο έδαφος (Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα με 3.034 μόρια) και σχολές που έφτασαν στον ουρανό (Ιατρική Αθήνας με 19.029 μόρια).

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής συνοδεύεται πάντα με χαμόγελα και πικρίες, ανησυχία και αγωνία. Είναι σίγουρο ότι όσον αφορά τους επιτυχόντες, οι οποίοι, με τυπικούς όρους, περιλαμβάνουν και το μεγαλύτερο τμήμα των υποψηφίων (7 στους 10 εκ των φετινών υποψηφίων παίρνουν το εισιτήριο για τα ΑΕΙ) τα παραπάνω αισθήματα συνυπάρχουν.

Κι αν τα χαμόγελα κρατούν αρκετές μέρες γι’ αυτούς τους λίγους που πέτυχαν στην πρώτη τους επιλογή (περίπου το 10% των επιτυχόντων), για όλους τους άλλους τα χαμόγελα της επιτυχίας μπερδεύονται ευθύς εξ αρχής με πικρίες, ανησυχίες και αγωνίες. Πικρίες γιατί τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν την είσοδό τους στη σχολή της αρεσκείας τους και αγωνία και ανησυχία γιατί πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολή εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας, γεγονός που γνωρίζουν καλά ότι σημαίνει υψηλό οικογενειακό κόστος καθώς η φοιτητική μέριμνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia