FOLLOW US: facebook twitter

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: «Σταγόνα… ΕΓΩ / Ωκεανός… ΜΑΖΙ» – Μια διαδρομή από το ΕΓΩ στο ΜΑΖΙ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ημερομηνία: 13-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, έκλεισε η σχολική χρονιά και για το «3ο κουδούνι όπερα» στο οποίο συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.  Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος οι μαθητές και οι μαθήτριες δέκα δημοτικών σχολείων της Αττικής και της Περιφέρειας, μας έδωσαν μία γεύση από τα όσα ετοίμασαν και υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της δημιουργικής τους διαδρομής, έγινε παράσταση και τιτλοφορείται «Σταγόνα… ΕΓΩ / Ωκεανός… ΜΑΖΙ». Πρόκειται για ένα ταξίδι «παιδικής ενηλικίωσης», από το ΕΓΩ στο ΜΑΖΙ. Τα παιδιά τα κατάφεραν και απέσπασαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για τη σεζόν 2022/23, την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική διαδικασία καθοδήγησε ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας.


Πρόκειται για το καλλιτεχνικό προϊόν που συνδημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23, υπό την καθοδήγηση του συνθέτη και της εξαιρετικής καλλιτεχνικής ομάδας του, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «3ο κουδούνι όπερα», που υλοποιήθηκε με σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας, συμμετείχε στην παράσταση που αποτέλεσε την εντυπωσιακή κατάληξη της δημιουργικής περιπλάνησης των συμμετεχόντων στις ανησυχίες, στους προβληματισμούς, αλλά και στις χαρές τους, ενώ η πλοκή του έργου δεν στηρίζεται σε κάποια γνωστή ιστορία, παραμύθι ή βιβλίο. Τα ίδια τα παιδιά έγραψαν τα κείμενα, ζωγράφισαν για το σκηνικό, φωτογράφισαν, τραγούδησαν και τελικά μας παρουσίασαν μαζί με τα όνειρα, τις αγωνίες τους και τις ελπίδες τους. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι «παιδικής ενηλικίωσης»: μια διαδρομή από το ΕΓΩ στο ΜΑΖΙ που θα μας αποκαλύψει την κρυφή ωριμότητα των παιδιών.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα σχολεία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 56ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Νίκος Γκάτσος», 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας,  2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Εκπαιδευτήρια Μπουγά Καλαμάτας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

Από το 6ο  Δημοτικό Σχολείο Πύργου  συμμετείχαν τα παιδιά: Όλγα  Ασημακοπούλου, Απόστολος Βαρουξής, Ναταλία Γαλιατσάτου,  η Χριστίνα Γιαννοπούλου, ο Ορέστης Γεωργίου, η Μυρτώ-Δήμητρα Γουβιά, ο Οδυσσέας – Γεώργιος Δρακόπουλος, η Ελπίδα Δημητροπούλου, η Δήμητρα Μύρινα Δημητρουλοπούλου, η Θεοφάνη Εξαρχοπούλου, ο Στέφανος & ο Μάριος Ζαχαρόπουλος, η Ευαγγελία Ζεκυριά, η Τζέσικα Κάγιο, η Άρτεμις Μαρία και η Αριάδνη Καζάρα, ο Θάνος Κουμουνδούρος, ο Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος & η Παναγιώτα – Βασιλική Κωνσταντοπούλου, η Ζωή – Ραφαηλία Μπίρμπα, η  Ραφαηλία Παναγοπούλου, η Δανάη Παπαδοπούλου, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, η Γεωργία Σκρέπελα και η Λάουρα Τερόλλι.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους, που συμμετείχαν και μας έκαναν να απολαύσουμε το πολύ όμορφο θέαμα!

Από πλευράς εκπαιδευτικών συμμετείχαν η Άννα Σταματάκη, υπεύθυνη του προγράμματος, ο Λάμπρος Τσακριλής, η Φωτεινή Καλλέργη, η Μαρία Καζάκου, η Διευθύντρια Ελένη Κουνέλη και η υποδιευθύντρια Ευγενία Παπανικολάου. Επίσης, οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στήριξαν κατά τη διάρκεια του έτους τη δράση, συμμετέχοντας με προθυμία και ευχαρίστηση όποτε υπήρχε ανάγκη. Ευχαριστούμε όλους και όλες, όσους και όσες στήριξαν τη δράση και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να βρεθούν σε αυτόν υπέροχο χώρο τη μεγάλη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia