FOLLOW US: facebook twitter

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ από τον πολιτικό κόσμο

Ημερομηνία: 25-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

aristeidopoulos-lampis

Λάμπης Αριστειδόπουλος

Ευχές για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Η ανακοίνωση των βάσεων σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τους νέους μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι αυτό το ξεκίνημα να αποτελέσει ένα νέο κύκλο στη ζωή τους για τη διεύρυνση της γνώσεων και των εμπειριών τους, που θα τους δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Για όσους δεν πέτυχαν, πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν τελειώνει εδώ, αντίθετα υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

Λάμπης Αριστειδόπουλος

tzavaras

Κώστας Τζαβάρας

Η επιτυχία στη ζωή είναι το αποτέλεσμα ενός διαρκούς αγώνα

Με την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνεται για τους υποψήφιους ο κύκλος των φετινών πανελληνίων εξετάσεων και ανοίγεται πλέον μπροστά τους ο δρόμος της γνώσης, της συλλογής επαγγελματικών εφοδίων και της καλλιέργειας των ταλέντων τους.

Εύχομαι από καρδιάς στα παιδιά μας, που συστηματικά κόπιασαν και δούλεψαν για να πετύχουν, καλή σταδιοδρομία και προκοπή στη νέα τους ζωή. Η επιτυχία τους αποτελεί δικαίωση για τη μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια, την επιμονή και τη θέληση που επέδειξαν, αποτελεί όμως και δικαίωση για τους γονείς τους, που βρίσκονται πίσω από κάθε προσπάθεια τους στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας, αλλά και τους δασκάλους τους, που παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις συνεχίζουν να φυτεύουν τον σπόρο της γνώσης στους μαθητές μας.

Μα και τα παιδιά μας που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή στη σχολή που επιθυμούσαν, δεν πρέπει να απογοητεύονται και να χάνουν την πίστη τους στην προσπάθεια για την επίτευξη των ονείρων τους. Ευκαιρίες θα τους δοθούν πολλές. Η επιτυχία στη ζωή είναι το αποτέλεσμα ενός διαρκούς αγώνα για το βέλτιστο και δεν κρίνεται μόνο από μια μάχη.

Ελπίζω και εύχομαι, μετά τη σημερινή σας επιτυχία, να συνεχίσετε το ίδιο έντονα την προσπάθειά σας από το μετερίζι της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της έρευνας, κυνηγώντας τα όνειρά σας και χωρίς να απελπίζεστε από τις κακές συγκυρίες που περνά ο τόπος μας, γιατί εσείς είστε το μέλλον και η πραγματική ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο.

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας

xristodoulopoulos

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Ήλιδας

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των νέων φοιτητών και σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως τόνισε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος σε γραπτή:  «Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την επίπονη και κοπιαστική δοκιμασία, δίνοντας τέλος στις θυσίες ετών των ιδίων και των οικογενειών τους.

Τα παιδιά αξίζουν τα ειλικρινή και θερμά μας συγχαρητήρια. Στους επιτυχόντες, εύχομαι στο νέο τους ξεκίνημα στην ανώτατη εκπαίδευση, να γίνουν δημιουργικοί και χρήσιμοι, καθώς επίσης και να επιδιώξουν να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις.

Μόνο μέσα από την γνώση και την εξειδίκευση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, θα εξελιχθούν σε νέους φάρους ελπίδας για την χώρα μας. Συγχαρητήρια, ωστόσο, αξίζουν τόσο οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών, όσο και οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης, που σε δύσκολες οικονομικά συγκυρίες συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Για όσους δεν τα κατάφεραν οι ευκαιρίες στο μέλλον θα είναι εξίσου πολλές και σίγουρα δεν θα πρέπει να απογοητευτούν. Η επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτελεί μονόδρομο για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Απευθυνόμενος, τέλος, προς όλους τους νέους, θα ήθελα να τους ενθαρρύνω να στοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τους στόχους τους με όρεξη και πείσμα, ώστε να γίνουν δημιουργικοί πολίτες. Το τέλος μιας περιόδου όπως η μαθητική, να αποτελέσει την απαρχή για τα επόμενα, ακόμα μεγαλύτερα βήματα.

Καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη σε όλους.»

katsifaras

Απόστολος Κατσιφάρας

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ, σε μήνυμά του, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει στο μήνυμά του:

«Θέλω από καρδιάς να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δίνεται τέλος στην αγωνία των παιδιών μας και των οικογενειών τους, και παράλληλα ξεκινά ένας  νέος κύκλος στη ζωή τους.

Αυτή η αγάπη που δείχνουν οι νέοι μας για την μόρφωση, μα κυρίως για τη γνώση, μας δίνει ελπίδα για το αύριο σε μια δύσκολη συγκυρία.

Ωστόσο, θα ήθελα να απευθυνθώ και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή και να τους διαβεβαιώσω ότι τώρα ξεκινά ο νέος τους δρόμος. Με νέες επιλογές μπορούν να κερδίσουν μια θέση στον επαγγελματικό στίβο.

Τις ευχές μου επίσης,  θέλω να δώσω και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας που πλέον μπορούν να καμαρώνουν, καθώς ήταν αυτοί που μπόρεσαν να οπλίσουν τους μαθητές με γνώση, θέληση, υπομονή και επιμονή.

Θερμά συγχαρητήρια».

kastrinos-alexis

Αλέξιος Αθ. Καστρινός

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Πηνειού αλλά και σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές γενικότερα.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλλαν, με πολλή μελέτη, προγραμματισμό αλλά και στερήσεις, έχοντας όμως συμπαραστάτες την οικογένειά τους και τους καθηγητές τους και αποτελεί λαμπρή ανταμοιβή των κόπων τους.

 Για τη νέα σελίδα που άνοιξε στη ζωή τους, τους εύχομαι καταρχήν υγεία, δύναμη και υπομονή, ώστε ως φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να χαρούν με όλη τη ζωντάνια τους την ωραιότερη ίσως περίοδο της ζωής τους.

Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο από τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εκφράζω τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθειά τους και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία, καθώς η εισαγωγή σε κάποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα δεν αποτελεί μονόδρομο για την μελλοντική τους εξέλιξη & επιτυχία.

Πάγια θέση και προσδοκία μας είναι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ώστε όλοι οι νέοι επιστήμονες να επιστρέφουν στον τόπο τους.

Ο Δήμαρχος Πηνειού

     Αλέξιος Αθ. Καστρινός

katrinis

Μιχάλης Κατρίνης

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έφτασε στο τέλος της μαζί με τη δικαίωση του αγώνα τους.

Θερμά  συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και στις οικογένειές τους, μαζί με την ευχή για δικαίωση των προσδοκιών τους και καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους. Το μέλλον είναι στα χέρια τους, για να το διαμορφώσουν και να το ζήσουν όπως ονειρεύονται.

Όπως αξίζει και μια άλλη ευκαιρία, σε νέες εξετάσεις ή σε όποιο δρόμο επιλέξουν, σε όλους όσοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους με την πρώτη. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και καμία προσπάθεια δεν είναι χωρίς αντίκρισμα.

Τα φετινά αποτελέσματα και οι εντυπωσιακές μειώσεις σε ορισμένες βάσεις εισαγωγής προκαλούν ανάμικτα συναισθήματα αλλά και προβληματισμό για την αναγκαία μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος των μελλοντικών πτυχιούχων και της χώρας.

Σήμερα, όσο ποτέ, πρέπει να διεξαχθεί ουσιαστικός εθνικός εκπαιδευτικός διάλογος πάνω στους δύο αυτούς άξονες, για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να περάσει τις εξετάσεις της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας στα μάτια των νέων ανθρώπων αλλά και της κοινωνίας συνολικά.

Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες και καλή επιτυχία στην ακαδημαϊκή τους ζωή!

Μιχάλης Κατρίνης

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ με ευθύνη τα θέματα παιδείας

Πρώην Βουλευτής Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot