FOLLOW US: facebook twitter

4,6 εκ ευρω στην ΑΝ.ΟΛ για το Leader

Ημερομηνία: 21-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Τα συγκεκριμένα κονδύλια θα διοχετευτούν σε δράσεις
όπως η μικρή αγροτική μεταποίηση, οι επενδύσεις στον τουρισμό κ.α

Την έγκριση των φακέλων 50 ΟΤΔ για τα προγράμματα Leader της προγραμματικής περιόδου 2023-2027, ανακοίνωσε το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον προϋπολογισμό να φτάνει  συνολικά τα 236 εκατ. ευρώ για τις προσκλήσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Τα 236 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν σε δράσεις όπως η μικρή αγροτική μεταποίηση, οι επενδύσεις στον τουρισμό, οι βιοτεχνίες, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις επιχειρήσεων κ.α

Για την Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε.) που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader 2023-2027 εγκρίθηκε κονδύλι ύψους  4.600.000 ευρώ.

Έτσι, με αυτήν την εξέλιξη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης και κατανομής πόρων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ –  Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ).

Στόχος της πρόσκλησης ήταν η επιλογή και υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων για το σύνολο των αγροτικών περιοχών της χώρας. Ειδικότερα, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ και σχετικής ) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στόχος είναι η επιλογή 50 τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης, οι οποίες θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα αστικά κέντρα αυτής.

Η κατανομή των πόρων πραγματοποιήθηκε βάσει του μόνιμου πληθυσμού και της ορεινότητας της κάθε προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης, καθώς και της βαθμολογίας που έλαβε η κάθε τοπική στρατηγική. Παράλληλα, δόθηκαν επιπλέoν πόροι στις περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές (πλημμύρες και πυρκαγιές), καθώς και σε φορείς που παρουσίασαν επιτυχημένη υλοποίηση κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia