FOLLOW US: facebook twitter

“44 Χρόνια Ζωγραφικής (1979-2023)” – Έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Αυγερινόπουλου

Ημερομηνία: 09-05-2023 | Συντάκτης:

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Αυγερινόπουλου από την Τετάρτη στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας (Πολυχώρος Πολιτισμού), εγκαινιάζεται η Έκθεση Ζωγραφικής του Ηλείου ζωγράφου Παύλου Αυγερινόπουλου.

Ο τίτλος της είναι “44 Χρόνια Ζωγραφικής (1979-2023)” και πρόκειται για αναδρομική Έκθεση με μεγάλο αριθμό έργων, διαφόρων τεχνικών, μέσα απ’ τα οποία φαίνεται το ξεκίνημα του ζωγράφου, η δημιουργική του πορεία και η ωριμότητά το .Μια σειρά έργων είναι εμπνευσμένη από εικόνες της Αμαλιάδας.

Ο ίδιος ό Παύλος Αυγερινόπουλος- γνωστός οχι μόνο για την αγάπη του στη ζωγραφική αλλά και ως μουσικός της Ορχήστρας Χρώματα της Ήλιδας- , μιλώντας γι αυτήν την έκθεση αναφέρει ότι “44 χρόνια πέρασαν από τότε που άρχισα να ζωγραφίζω. Χρωματιστά μολύβια, κραγιόνια, ακουαρέλες, ακρυλικά και ελαιογραφίες, τοπία, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες, γυμνά, νεκρές φύσεις, τροχοφόρα οχήματα, παιδικά παιχνίδια, πορτρέτα κτιρίων και εσωτερικών χώρων παραδοσιακών καταστημάτων, δείχνουν το ξεκίνημα, τη δημιουργική μου πορεία και (ευελπιστώ και) την ωριμότητά μου.

Αν έχω ωριμάσει! Ανάμεσα σ’ αυτά, και μια σειρά τελευταίων έργων μου, πολύ αγαπημένων, που αναφέρονται στην Αμαλιάδα.

Ευχαριστώ εγκάρδια το Δήμο Ήλιδας για την ευγενική παραχώρηση της καταπληκτικής Αίθουσας καθώς και τον υπεύθυνο των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων κ. Βασίλη Καψή για την πολύτιμη βοήθειά του, σε όλη την προετοιμασία της Έκθεσης. Επίσης, ευχαριστώ τον εκλεκτό φίλο Βαλεντίνο Γιαννακόπουλο για τη δημιουργία της αφίσας και τους εγκάρδιους Αμαλιαδίτες φίλους, Γιώργο Δημητρόπουλο Βιβλιοπανοραμα Εκδοσεις , Γιώργος Γαρουφαλής (Enter) και Νίκο Τσάκωνα, για τη βοήθειά τους και την ηθική στήριξή τους.”

Η Έκθεση έχει διάρκεια από Τετάρτη 10 Μαΐου έως 14 Μαΐου 2023

Ώρες λειτουργίας: Πρωί: 10-1 Βράδυ: 6-9

Είσοδος Ελεύθερη.

Ιδιαίτερες προσκλήσεις δε θα σταλούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia