FOLLOW US: facebook twitter

4ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας: Η προσπάθεια δεν σταματά

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Το Let’s Do It Greece ήταν μόνο η αφορμή για την ανακαίνισή του  

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εβδομάδας Let’s Do It Greece, και το «κύμα» του εθελοντισμού δεν λέει να καταλαγιάσει. Στο πλαίσιο των δράσεων οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας ανέλαβαν να αλλάξουν αυτό το χώρο εκπαίδευσης προς το καλύτερο.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας είναι ένα ιστορικό κτίριο που μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και έπειτα από παραμονή των μαθητών για 6,5 χρόνια σε λυόμενα, ανακαινίστηκε. Το γυμναστήριο όμως είναι ημιτελές, ενώ δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Χθες οι φορείς που στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την προσπάθεια αυτή μίλησαν για αυτό που ξεκίνησαν και που θέλουν να συνεχίσουν για να κάνουν το δικό τους κόσμο καλύτερο…

«Είχαμε όλοι μαζί την ιδέα και συμμετείχαν όλοι. Από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή κάθε απόγευμα, γονείς και δάσκαλοι εργαστήκαμε για να κάνουμε το σχολείο μας πιο όμορφο. Ξεκινήσαμε από τα κάγκελα, που δεν είχαν βαφτεί ποτέ από το 1935 που φτιάχτηκε το σχολείο. Απέμεινε μόνο ένα τμήμα που θα χρειαστεί και η βοήθεια του δήμου. Φτιάξαμε τον κήπο μας, παιχνίδια στην αυλή, μαζέψαμε σκουπίδια. Η συμμετοχή ήταν πολύ συγκινητική ενώ ήθελαν και τα παιδιά να πάρουν τα πινέλα και να βάψουν» ανέφερε η συντονίστρια – δασκάλα της προσπάθειας, Πετρούλα Κουρτέση.

Συγχαρητήρια σε όλους για την πρωτοβουλία που πήραν να βάψουν τα κάγκελα του σχολείου και να καλλωπίσουν χώρους του σχολείου, έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Ήλιδας, Κωνσταντίνος Τσεριώνης. «Με αφορμή το «Lets Do It Greece» πήραν αυτή την πρωτοβουλία και είναι σημαντικές στις μέρες μας τέτοιες ενέργειες εθελοντικά. Ως δήμος είμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και τις στηρίζουμε» σχολίασε.

Τέλος ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Κοκκώσης δήλωσε πως «… με αφορμή το πρόγραμμα εθελοντισμού «Lets Do It Greece» το σχολείο μας συμμετείχε με δραστηριότητες που σκοπό είχαν τον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου και τη βελτίωση των κτιριακών συνθηκών. Γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, έβαψαν τα κάγκελα του σχολείου, δημιούργησαν σχολικό κήπο, καθάρισαν τους χώρους περιμετρικά και η δουλειά αυτή συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Είναι ένα πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης που έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός συνεργατικού πνεύματος όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στη σχολική κοινότητα. Ελπίζω να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές».

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος