FOLLOW US: facebook twitter

Συσκέψεις προετοιμασίας για τη δακοκτονία

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:

Χθες στην ΠΕ Ηλείας με αντιπεριφερειάρχες και εργολάβους 

Ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και οργάνωση για την φετινή δακοκτονία ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο και τους εκπροσώπους των εργολάβων της δακοκτονίας.

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφά για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη και οι αστοχίες του παρελθόντος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κάθε πλευρά παρέθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τη δακοκτονία, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Οι συναντήσεις για τον καλύτερο συντονισμό θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος «… έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων και των επαφών που είχαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που είχαν σχέση με τους ψεκασμούς και την δακοκτονία αλλά και με την παγιδοθεσία. Είχαμε μία ιδιαιτέρα καλή συνάντηση με τους εργολάβους – μειοδότες της περσινής περιόδου – και συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις και να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπήρξαν κατά την περσινή ελαιοκομική περίοδο τόσο όσο αφορά το θέμα του δάκου όσο και τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν μένοντας κάποιοι τομείς άγονοι. Θα έχουμε μία συνάντηση την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα και να προχωρήσουμε.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθησαν να μεταφέρουν όλες τις αρμοδιότητες από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης στο εσωτερικών ώστε να αλλάξει η διαδικασία της δακοκτονίας, αλλά μετά από αντιδράσεις και του Περιφερειάρχη και άλλων περιφερειαρχών η κυβέρνηση πήρε πίσω την αλλαγή αυτή και ο διαγωνισμός θα γίνει με τον παλιό τρόπο. Μετά και από το τελευταίο συνέδριο ελιάς και ελαιόλαδου έχουμε την δέσμευση από τον ίδιο τον υπουργό ότι από του χρόνου θα αλλάξει ο τρόπος δακοκτονίας και θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την Περιφέρεια, του ελαιοτριβείς, τους ελαιοκομικούς συνεταιρισμούς και τις ενώσεις παραγωγών που υπάρχουν προκειμένου να υποβάλουμε προτάσεις και να διευκολύνουμε την διαδικασία του ψεκασμού της δακοκτονίας και να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να προστατέψουμε την ποιότητα του λαδιού που είναι ο σημαντικότερος οικονομικός πυλώνας της περιοχής μας» εξήγησε ο κ. Μητρόπουλος.

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος