FOLLOW US: facebook twitter

4ο Γυμνάσιο Πύργου-Εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο

Ημερομηνία: 18-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

4o-gymnaseio-ekdhlwsh-polutexneio1

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου Γυμνασίου Πύργου εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην αρχή, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Μπαντούνα ανέγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση περιλάμβανε σύντομη εισαγωγή στα γεγονότα και παρουσίαση των δράσεων της δημοσιογραφικής ομάδας, η οποία συστάθηκε με σκοπό να συλλέξει μαρτυρίες αυτοπτών και συμμετεχόντων στην εξέγερση. Ακολούθησε προβολή βίντεο, το οποίο δημιούργησε η δημοσιογραφική ομάδα, με τις συνεντεύξεις των κ. Ηλία Γκρη, δημοσιογράφου και ποιητή και κ. Αντρέα Καπογιάννη, δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Αυγή».

4o-gymnaseio-ekdhlwsh-polutexneio3

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε σύντομο σατιρικό σκετς με τίτλο «Γεώργιος Παπαδόπουλος». Ακολούθως, η δημοσιογραφική ομάδα παρουσίασε την έρευνά της σχετικά με τη λογοκρισία την εποχή της δικτατορίας και προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ Πύργου, κ. Αθανασία Καρούμπαλη, μίλησε για το θέμα. Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του σχολείου, που τραγούδησε λογοκριμένα τραγούδια του Δ. Σαββόπουλου και τραγούδια των μπουάτ της εποχής του Πολυτεχνείου.

4o-gymnaseio-ekdhlwsh-polutexneio2

Την ευθύνη και το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σταυρούλα Αναστοπούλου, φιλόλογος και κ. Μαρία Κορομηλά, μουσικός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος