FOLLOW US: facebook twitter

37 Χρόνια!! Θεοφιλούς Ποιμαντορίας και Κοινοφελούς προσφοράς στην Ι. Μ. Ηλείας.

Ημερομηνία: 25-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Άφιξη του Σεβασμιότατου στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος ευλογών τον λαόν αυτής για πρώτη φορά ως επίσκοπος. (Σάββατο 24-10-1981).

 

Με την χάρη του Αρχιποίμενος Χριστού, συμπληρώθηκαν σήμερα 24 Οκτωβρίου ε.έ, 37 ολόκληρα χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, στον Μητροπολιτικό θρόνο της Ηλείας και την πεφωτισμένη Αρχιερατική Διακονία Του! Μία πορεία ζωής, Θεοφιλούς διακονίας και Κοινωνικής προσφοράς ένας δρόμος Σταυροαναστάσιμος. Μία διακονία  γεμάτη από Χριστοκεντρικό περιεχόμενο, με κέντρο τον Χριστό και τον Άνθρωπο, ως Εικόνα Του.

Ήταν Σάββατο 24 Οκτωβρίου του 1981, ημέρα γιορτής, χαράς και μεγάλης ευλογίας για την καταστόλιστη και λαμπροφορούσα τοπική μας Εκκλησία, η οποία παλαϊκά υποδεχόταν με εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης στα όρια του Νομού μας και εν συνεχεία στην είσοδο της πόλης του Πύργου, τον δικό της άνθρωπο και Πνευματικό της πατέρα.

Με αφορμή της συμπλήρωσης τριάντα επτά χρόνων από την ενθρόνισή του, ευχόμεθα στον ακάματο εργάτη και άγρυπνο φρουρό της τοπικής μας Εκκλησίας και Πνευματικό μας Πατέρα, με το πολυποίκιλο έργο και την ισχυρή προσωπικότητα,  να  του δίνει ο Θεός δύναμη ψυχική και σωματική έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα, ανέφελα, και άλυπα, την αγλαόκαρπη, τετιμημένη, αλλά και Θεάρεστη Αρχιερατική του Διακονία καθώς επίσης και το πλούσιο Ποιμαντικό, Εκκλησιαστικό,  Φιλανθρωπικό, Κοινωνικό και Ιεραποστολικό του έργο, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και ψυχική ωφέλεια του Χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

Γερμανού του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Ηλείας, Ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου Πολλά τα Έτη!!

(Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot