FOLLOW US: facebook twitter

Στο τελικό στάδιο η επαναλειτουργία του Λαγοτροφείου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας-Καταφτάνουν οι λαγοί-γεννήτορες

Ημερομηνία: 25-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Αγροτικά, Νέα

Στο τελικό στάδιο λιγο πριν την επαναλειτουργία του Λαγοτροφείου βρίσκεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Ειδικότερα, τις τελευταίες 20 περίπου ημέρες, έγιναν εργασίες υπερεντατικά προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να επισκευαστούν οι κλωβοί στους οποίους θα μπουν οι λαγοί που θα προμηθευτούν, να απολυμάνουν, να βάψουν τον χώρο του Λαγοτροφείου, να κλαδέψουν και να περιποιηθούν  τα δέντρα στον χώρο του Εκτροφείου τόσο μέσα όσο και έξω από αυτόν για να μπορεί να είναι και επισκέψιμο και θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή όψη.

Για το θέμα του Λαγοτροφείου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

‘Οι λαγοί τους οποίους θα προμηθευτούμε ως γεννήτορες έχουν ήδη παραγγελθεί από τον μειοδότη προμηθευτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουμε το δείγμα DNA που προβλέπεται από τον νόμο, προκειμένου να πάρουμε το πιστοποιητικό γενετικής ταυτοποίησης που χρειάζεται για τους λαγούς γεννήτορες και αμέσως μετά την απάντηση που θα λάβουμε από το Πανεπιστήμιο που θα κάνει την εξέταση, θα προβούμε στην αγορά και μεταφορά των λαγών στο χώρο του λαγοτροφείου μας.

Το να λειτουργήσει το Λαγοτροφείο μας ξανά αποτελούσε μια δέσμευση απέναντι στα μέλη μας τον τελευταίο καιρό, μιας και τα τελευταία 3 περίπου χρόνια δεν ήταν δυνατό να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες που έχει καθαρά για οικονομικούς λόγους. Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως είναι μια κίνηση μείζονος σημασίας, απο την μια γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το λαγοτροφείο είναι ένα τεράστιο έργο που φτιάχτηκε με κόπο και ιδρώτα από τους παλαιότερους κι πρέπει να το σεβαστούμε και να συνεχίσουμε την λειτουργεία του. Αφετέρου  , ο λαγός όπως ξέρουμε από την φύση του, έχει μόνο εχθρούς και μαζί και με άλλες ενέργειες όπως σπορές κτλ, με τις απελευθερώσεις λαγών με τον σωστό τρόπο, στις περιοχές ευθύνης μας, θα βοηθήσουμε τη συνέχιση ύπαρξης του είδους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ακόμα μια φορά να πούμε όμως πως όλα αυτά δεν γίνονται στον αυτόματο πιλότο. Το οτιδήποτε για να γίνει, χρειάζεται πέρα από “χέρια” και την στήριξη του κόσμου στο σύλλογό μας από την μια μέσω της θεώρησης των αδειών κυνηγίου, και από την άλλη με την ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου. Με τα λόγια το μόνο σίγουρα είναι πως δεν γίνεται τίποτα. Ενώ με την ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων, γίνονται πολλά αν όχι όλα.»

Τέλος σε ότι αφορά το κεφάλαιο των αδειών, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κ. Μουσάς επισημαίνει τα εξής:

«Όσον αφορά τις άδειες για την φετινή σαιζόν, παρόλα τα όσα θέλουν μερικοί για τους δικούς τους λόγους τους οποίους αδυνατώ να καταλάβω και διαδίδουν περί μείωσης των αδειών κυνηγίου στο σύλλογό μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, πως μέχρι στιγμής οι άδειες κυνηγίου, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ίσως και λίγο καλύτερα, παρόλο την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι μας, την μείωση κατα γενική ομολογία ύπαρξης θηράματος κυρίως αποδημητικού κτλ, ο κυνηγετικός κόσμος της περιοχής μας, συνεχίζει να στηρίζει το σύλλογό μας και τις προσπάθειες του για όσο το δυνατόν καλύτερα πράγματα. Ενώ και με την πρώτη αλλαγή του καιρού προς χειμωνιάτικο σκηνικό θεωρούμε πως θα πάμε ακόμα καλύτερα, μιας και οι παρουσίες αποδημητικών θηραμάτων, θα δελεάσουν το κυνηγετικό ενδιαφέρον των συναδέλφων αυτών που δεν έχουν ακόμα θεωρήσει την άδεια τους για την φετινή σαιζόν.
Εμείς είτε έτσι είτε αλλιώς είμαστε και θα είμαστε στο πλάι των κυνηγών και θα παλεύουμε για το καλύτερο δυνατόν του κυνηγίου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος