FOLLOW US: facebook twitter

30 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στον οδηγό του απορριμματοφόρου

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Κοινωνία, Νέα

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας για τον θάνατο εξ αμελείας το 2017 στο Κατάκολο, της 30χρονης Ανδριάνας Σταματοπούλου εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας δήμου Πύργου

  • Αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας ο οδηγός απορριμματοφόρου για τη θανατηφόρα παράσυρση της 30χρονης Ανδριάνας Σταμοπούλου, εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο Πύργου. Το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο την νεαρή κοπέλα συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία, συνέβη πριν από 6,5 χρόνια, το πρωινό της 30ης Αυγούστου 2017, όταν στην προσπάθεια του οδηγού να προσεγγίσει με οπισθοπορεία τον κάδο απορριμμάτων, ο τροχός του οχήματος που οδηγούσε καταπλάκωσε την άτυχη γυναίκα που είχε κατεβεί από το όχημα για να μαζέψει τα απορρίμματα.

Έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης στις 2 Νοεμβρίου 2023 η οποία είχε διακοπεί τότε για τις 29 Νοεμβρίου 2023, η υπόθεση της Ανδριάνας Σταματοπούλου αναβίωσε και πάλι χθες στα δικαστήρια του Πύργου με την ανακοίνωση της απόφασης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την υπόθεση αυτή είχαν καθίσει συνολικά επτά άτομα, που εργάζονταν τότε σε διάφορες θέσεις σε υπηρεσίες του Δήμου Πύργου και όλοι τους έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ωστόσο ένοχος κρίθηκε μόνο ο οδηγός του απορριμματοφόρου, με το σκεπτικό της απόφασης ότι από αμέλειά του και έλλειψη της προσοχής, την οποία όφειλε και μπορούσε να καταβάλλει, δεν προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης του και επέφερε το θάνατο της Ανδριάνας Σταμοπούλου. Κατά το κατηγορητήριο δεν οδηγούσε με σύνεση και δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί της οδού και επί του οχήματος εποπτεία.

Για τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους που εργάζονταν εκείνη την περίοδο στο Δήμο Πύργου, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους και αποφάσισε ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που βρισκόταν το απορριμματοφόρο. Στην έρευνα που ακολούθησε τότε από τις δικαστικές αρχές για τον απόδοση ποινικών ευθυνών, διαπιστώθηκαν μέσω των πορισμάτων μεγάλες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας που έπρεπε να έχουν τα απορριμματοφόρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν διέθετε κάμερα επισκόπησης, συστήματα ηχητικής επικοινωνίας και τα ηλεκτρονικά συστήματα φωτοκύτταρων στο πίσω μέρος του οχήματος δεν λειτουργούσαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia