FOLLOW US: facebook twitter

2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας: Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον στη Φλωρεντία

Ημερομηνία: 27-03-2023 | Συντάκτης:

Συμμετείχε το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας από 16-20 Μαρτίου

Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον: Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία (16-20 Μαρτίου) και διοργανώθηκε από την ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ συμμετείχε το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Είκοσι ένα μαθητές του σχολείου προετοιμάστηκαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, κ. Κατρίνας Κόλλια και κ. Ελένης Χήνου, και παρουσίασαν την εργασία τους «Η πατρωνία των Μεδίκων: η περίπτωση των Γκοτσόλι και Μποτιτσέλλι», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους διοργανωτές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο συνέδριο. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Φλωρεντία επισκέφτηκαν το μουσείο Uffitsi, τη μονή του Αγίου Μάρκου, το παρεκκλήσι των Μεδίκων και το palazzo Medici-Ricardi, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και «γέμισαν» εικόνες και εμπειρίες απίστευτης ομορφιάς!

Οι καθηγήτριές τους δήλωσαν πολύ περήφανες για τη δουλειά και τη συμπεριφορά τους και θα ήθελαν δημόσια να τους συγχαρούν.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι εξής μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης του Λυκείου: Αδαμοπούλου Αθηνά, Αντωνοπούλου Βασιλική, Ανυφαντής Μιχάλης, Αποστολόπουλος Δημήτριος .Βασιλοπούλου Γεωργία, Γιαννακοπούλου Μαγδαληνή, Ευαγγέλου Ευγενία, Ζιάκα Μαρία, Θεοδωροπούλου Αγγελική, Καλλιμάνη Αλεξάνδρα, Καλογερόπουλος Παναγιώτης , Καραθανάση Νικολέτα, Καυκοπούλου Δώρα, Κορμπάκη Μαρία, Μπούτσικα Ασημίνα, Ντούσας Ιωάννης, Παπαδοπούλου Ευγενία, Παπαδοπούλου Μαρία, Σταματοπούλου Ελένη, Σφυρή Καλλιόπη και Χρυσοστόμου Ανδριάνα.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο συνέδριο είχε τεθεί θεσμικός εταίρος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του καθώς και υπό την αιγίδα του Δήμου της Φλωρεντίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Εξαρχίας Νοτίου Ευρώπης και του Ελληνικού Προξενείου στη Φλωρεντία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος