FOLLOW US: facebook twitter

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: «Η Ωραία Κοιμωμένη» απόψε στην Οικία Τατάνη

Ημερομηνία: 10-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Το κλασσικό, αγαπημένο παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη από το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ της Ξένιας Καλογεροπούλου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, παρουσιάζεται απόψε, Δευτέρα 10 Ιουλίου, στην Οικία Τατάνη, στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Η παράσταση έρχεται να κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, προσφέροντας θέαμα, διασκέδαση, αλλά και σύγχρονα μηνύματα, ειδικά στα παιδιά.

Τo κείμενο υπογράφει και επιμελείται η Αγαθή Δημητρούκα που με το μοναδικό της συγγραφικό ταλέντο (συγγραφή στίχων στην παράσταση «Πέρα από τα σύνορα» στο φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017, βιβλία: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Οι Μαγκουράτοι, Ο Χρυσάνεμος, Πάσχα στη Γλυκομηλίτσα, κ.α.), εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο.

Ένα παιδικό έργο με συναρπαστική πλοκή, που μεταμορφώνεται ταυτόχρονα σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού, γνωστού συνθέτη Δημήτρη Μπουζάνη (Α΄ βραβείο καλύτερης χορωδίας το 1998 και το Α΄ βραβείο καλύτερου μαέστρου στο διαγωνισμό Hessen Chorwettbewerb το 2000, παραστάσεις «Mamma Mia», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Όλα τα δειλινά του κόσμου» φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017).

Η πλοκή

Μια διαχρονική περιπέτεια που θα μας καθηλώσει για άλλη μια φορά. Η πολυπόθητη γέννηση της ηρωίδας μας, οι επτά νεράιδες, η σύγκρουση του Βασιλιά με την κακή νεράιδα που θα «χαρίσει» την κατάρα, η καλή βασίλισσα που θέλει να καμαρώσει τη κόρη της αλλά λιποθυμά στην κακή είδηση. Άραγε η ηρωίδα μας, η πριγκίπισσα, θα τρυπήσει το χέρι της και θα πέσει σε βαθύ ύπνο; Και θα ξυπνήσει κάποτε ή όχι; Θα θριαμβεύσει το καλό και η αγάπη; Η θα νικήσει το κακό;

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος

Θεατρική διασκευή: Αγαθή Δημητρούκα

Μουσική σύνθεση και διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Χορογραφίες: Βασίλης Σκαρμούτσος

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Βάλη Μαυρίδου

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδου, Αλέξανδρος Βάρθης, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Λευτέρης Παπακώστας, Νικόλας Φραγκιουδάκης, Έλενα Χαραλαμπούδη.

 

Γενική Είσοδος: 10 €

Προπώληση: 8 €


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος