FOLLOW US: facebook twitter

Ο Απ. Κατσιφάρας παρέλαβε το Τοτέμ Ειρήνης

Ημερομηνία: 10-07-2017 | Συντάκτης:

Συνοχή, συνεργασία και δράση για τη μεταναστευτική κρίση και για τη Νεολαία ζητούν οι Περιφέρειες της Μεσογείου –

Οι προτεραιότητες της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Διάσκεψη Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) για τη δράση τους κατά την διετία 2017-2018 συμφωνήθηκαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6-7 Ιουλίου, στη Νάπολη της Ιταλίας.

O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και οι Πόλεις που συμμετέχουν στην Επιτροπή και βρέχονται από την Μεσόγειο, είναι η μεταναστευτική κρίση, η οποία βαθαίνει όλο και περισσότερο.

«Και φυσικά δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό. Ζούμε, επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε και αναπτυσσόμαστε μέσα στη Μεσόγειο, με τις επιπτώσεις από την πολύπλευρη κρίση να καταφθάνουν με μικρότερους ή μεγαλύτερους ρυθμούς σε κάθε Περιφέρεια. Η ανεργία, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, είναι επίσης, σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και πρέπει να δράσουμε για τη Μεσόγειό μας, για τις κοινωνίες μας και τους πολίτες μας, ιδίως τους νέους. Στις Περιφέρειες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που βρέχονται από τη Μεσόγειο, η ανεργία των νέων αγγίζει το 40%. Πρέπει η ΕΕ να ενισχύσει περισσότερο τις πολιτικές της για τη δημιουργία απασχόλησης, για την εκπαίδευση και για την κινητικότητα των νέων στην περιοχή της Μεσογείου».

Βράβευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής με το «Τοτέμ της Ειρήνης»

Κορυφαία στιγμή του διημέρου της Γενικής Συνέλευσης ήταν η βράβευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR από το Μεσογειακό Ίδρυμα (Fondazione Mediterraneo) με το παγκόσμιας εμβέλειας βραβείο «Τοτέμ της Ειρήνης», για το συνολικό έργο και προσφορά της Επιτροπής στην συνοχή και στην περιφερειακή ανάπτυξη της Μεσογείου.

Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής Απόστολος Κατσιφάρας.

Το «Τοτέμ της Ειρήνης» είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας βραβείο και απονέμεται από το Μεσογειακό Ίδρυμα (Fondazione Mediterraneo) μόνο σε μείζονος σημασίας προσωπικότητες και Οργανισμούς, που έχουν σημαντική προσφορά σε ζητήματα ειρήνης και κοινής ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων που έχουν τιμηθεί με το βραβείο αυτό είναι ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος