FOLLOW US: facebook twitter

Εκδηλώσεις στο Στρέφι: 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ημερομηνία: 04-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τις οποίες συνδιοργάνωσαν ο Αθλητικός Σύλλογος Νέος Άρης Στρεφίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με τον συντονισμό της Κοινότητας Στρεφίου, και την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Στρεφίου. Τιμώμενη πόλη ήταν η Σπάρτη και φιλοξενούμενος σύλλογος ο «Λακεδαιμονίων Πολιτεία», ο οποίος και απέδωσε ύμνο.

Οι ξεχωριστές εκδηλώσεις περιελάμβαναν  εκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της, με έργα της Ειρήνης Κανελλάκου, Έκθεση εικαστικών, με θέματα από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας του Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη και μια Ιστορική αναδρομή με την Ιωάννα Καρέντζου Μακρή.

Ακολούθησε παράσταση από τη μουσική ομάδα «Ευτέρπη», η οποία συγκροτήθηκε με βασικό σκοπό την καλλιτεχνική απόδοση της αρχαίας Ελληνικής μουσικής θεωρίας, χρησιμοποιώντας αρχαία Ελληνικά όργανα, ανακατασκευασμένα από την ίδια την ομάδα, σύμφωνα με την πιστοποίηση αρχαίας ανακατασκευής οργάνων που διαθέτει από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμη ο γνωστός – από τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα στους προηγούμενους Ολυμπιακούς – Γιάννης Σταθάκος απέδωσε σύγχρονη μουσική με αρχαία λύρα. Ενδυματολογικά την παράσταση επιμελήθηκε η Μαρία Τσιώτη, ενδυματολόγος στο Εθνικό Θέατρο.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Βασίλη Γερόντζου και του Κωνσταντίνου Κακούρου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου τηρώντας τα μέτρα προστασίας μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος και η πρόεδρος του ΤΣ Στρεφίου Αθανασία Κούρβα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος