FOLLOW US: facebook twitter

24 δόσεις και για τον Πύργο: Υπεγράφη η απόφαση ένταξης στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ημερομηνία: 25-03-2017 | Συντάκτης:

liatsis-skartsiaris-messalas-24-doseis

Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή και ευχαριστίες Γ. Λιατσή στον Μ. Μπαλαούρα

Τέλος στην αγωνία, των φορολογούμενων οφειλετών του Δήμου Πύργου δόθηκε χθες καθώς υπεγράφη η απόφαση ένταξης στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 24 δόσεις.

Την ευχάριστη είδηση, μετέφερε ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, υποστηρίζοντας, σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Πύργου, παρουσία των δημοσιογράφων, ότι ήταν μια προσπάθεια δύσκολη με καλή κατάληξη. «Από την αρχή είχα επανειλημμένες συνομιλίες με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή και την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου για την ένταξη των περιοχών που επλήγησαν στη ρύθμιση. Υπήρχαν αντιδράσεις από τον κ Πιτσιλή, οι οποίες κάμφθηκαν. Και θέλω να προσθέσω ότι σε άλλες περιοχές όπως τη Λακωνία, η ρύθμιση είναι για 12 δόσεις ενώ για την τους δήμους της Ηλείας τελικά έγιναν 24 δόσεις και εκεί πάλι υπήρχε ένταση από την πλευρά του κ. Πιτσιλή. Τελικά, είχαμε μια καλή ρύθμιση που θα ευνοήσει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των δήμων που επλήγησαν και βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη».

Ο κ. Λιατσής, ευχαρίστησε τον κ. Μπαλαούρα για λογαριασμό των συμπολιτών του, υπογραμμίζοντας ότι είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

«Είναι ευχάριστο αλλά είναι και τίμιο όταν κάνεις αυτή την ενέργεια να επαινείς εκείνους που συμπαραστέκονται στον αγώνα σου. Το πρόβλημα το δικό μας ήταν και οι οφειλές προς το δήμο και γενικότερα οι οφειλές προς όλα τα ταμεία για αυτό είχαμε στείλει δυο έγγραφα. Ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στο υπουργείο Εσωτερικών. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ τον Μάκη Μπαλαούρα για τις ενέργειες του και τη στήριξη του».

Επιπροσθέτως, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης, υπενθύμισε ότι το αίτημα για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών είχε σταλεί από τις 6 Μαρτίου. «Στις 8 του μήνα είχαμε πάρει διαβεβαίωση και απάντηση ότι το αίτημα μας έγινε αποδεκτό. Ήδη σήμερα, αποδείχτηκε ότι αυτά που λέγαμε ήταν η αλήθεια παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες ότι δεν είχαμε ενεργήσει».

Αλλαγές στη διοίκηση του δήμου

Ο κ. Λιατσής, μίλησε ακόμα για τις αλλαγές προσώπων στη διοίκηση του δήμου, επισημαίνοντας ότι μετά την παραίτηση της Ανδριάνας Αγγελακοπούλου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου με όλες τις προηγούμενες αρμοδιότητες που είχε στην Κοινωνική Πρόνοια, ως αντιδήμαρχος, τα καθήκοντα της, αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σεϊντής. «Η Ανδριάνα, είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα, που έχουν σταθεί δίπλα μου και είμαι σίγουρος όταν θελήσει να ξανασχοληθεί ενεργά με αυτά που ξέρει, θα έχει αυτή τη δυνατότητα. Η Κοινωνική Υπηρεσία άλλωστε έχει οργανωθεί άριστα από την κ. Αγγελακοπούλου άρα δεν υπάρχει κανένα κενό και προχωράμε».

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ακόμα ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά, ο οποίος θα αναλάβει και το δύσκολο τομέα της Παιδείας ενώ ο κ. Μεσσαλάς από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη μαζί με την ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στον κ. Σεϊντή και ο ορισμός ενός νέου αντιδημάρχου, του κ. Παντελή Αθανασόπουλου που αναλαμβάνει τον τομέα του Αθλητισμού.

Οι πρώτοι τουρίστες «έρχονται»

Ακόμα όμως μια ευχάριστη είδηση, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος χθες, που αφορά την έλευση τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο. Όπως είπε, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα εμφανιστεί στην πόλη το πρώτο ανοιχτό δίπατο λεωφορείο με τουρίστες. «Σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Ξενοδόχων, θα διευρύνουμε τον κύκλο της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας και μόλις έρθει στην πόλη το πρώτο λεωφορείο με τους τουρίστες θα στήσουμε μια γιορτή ανάλογη με εκείνη όταν πήραμε το ΤΕΙ. Όποιος έχει πρωτοβουλία, δυνατότητα και διάθεση να προβάλει την πόλη μας θα έχει τη στήριξη μας. Επίσης, όσοι έχουν ευθύνη μεταφοράς (ταξί, οσε, κτελ) και θελήσουν να κάνουν προορισμό τον Πύργο, η δημοτική αρχή και το λιμενικό ταμείο θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τους εξυπηρετήσει. Το ένα λεωφορείο είναι το όνειρο μιας ζωής για εμάς και θα ακολουθήσουν και άλλα».

Τέλος, ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιοπουλος για να δοθεί οριστικό τέλος στη διεκδίκηση των αποθηκών του ΑΣΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος