FOLLOW US: facebook twitter

Στις ράγες της… ΟΧΕ το τρένο! – Συνάντηση Γεωργιόπουλου–ΓΑΙΟΣΕ για τη γραμμή Κατακόλου–Πύργου-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 25-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

georgiopoulos-geose

Στις ράγες της ΟΧΕ μπαίνει το έργο του σιδηροδρόμου Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπίας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού. Χθες βρέθηκε στο νομό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ κ. Σχίζας όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο για το θέμα. Το πρόγραμμα της συνεργασίας είχε συναντήσεις με φορείς όπως η διοίκηση του ΔΛΤ Πύργου, αλλά και επίσκεψη στους τρεις βασικούς σταθμούς Κατακόλου, Πύργου και Ολυμπίας. Προηγήθηκε η σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη παρουσία συνεργατών των δύο πλευρών, ώστε να εξεταστεί σε πιο επίπεδο προχωρούν οι διεργασίες για το συγκεκριμένο έργο.

georgiopoulos-geose1

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Σχίζα για το τουριστικό τρένο «Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία» που εντάσσεται μέσα στην ΟΧΕ και αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, αλλά και στις συναντήσεις που προηγήθηκαν. Η χθεσινή συνάντηση αφορούσε σε τεχνικά ζητήματα, για την ωρίμανση των μελετών και τις διαδικασίες που ακολουθούν. Θέματα για τα οποία απαιτείται συντονισμός προκειμένου να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ.

georgiopoulos-geose2

«Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι πάρα πολύς, άρα όλα πρέπει να γίνουν με απόλυτο συντονισμό και κανονικές διαδικασίες σε τεχνικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος. «Είναι ένα μεγάλο έργο, ο πυρήνας της ΟΧΕ, μιας ευκαιρίας για την ανάπτυξη της Ηλείας» συμπλήρωσε και επισήμανε πως το φθινόπωρο θα είναι κατάλληλα προχωρήσουν τα έργα, τα οποία το αργότερο στην αρχή του νέου χρόνου πρέπει να έχουν ξεκινήσει. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, τόνισε πως έχουν τεθεί τα χρονοδιαγράμματα και πλέον προχωρά η υλοποίηση του έργου, ενώ θα ακολουθήσει και η προγραμματική σύμβαση που θα δώσει ώθηση στις μελέτες. «Θέλουμε να αναδείξουμε το σιδηρόδρομο με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι μόνο η διαδρομή, αλλά και οι σταθμοί, τεχνολογικά συστήματα που πρέπει να εφαρμοστούν. Ο επιβάτης κυρίως της κρουαζιέρας θα πρέπει μπαίνοντας να έχει μια άποψη για το θέμα του τρένου και την Αρχ. Ολυμπία» ανέφερε μεταξύ άλλων…

georgiopoulos-geose3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος