FOLLOW US: facebook twitter

Με απόλυτη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

Ημερομηνία: 27-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia8 

Του χρόνου να τερματίσει στο αρχαίο στάδιο

 Η απόφαση του ΚΑΣ που έβαλε φρένο στην θέληση των διοργανωτών να τερματίσει ο 3ου Μαραθώνιος Ολυμπίας στο αρχαίο στάδιο, συζητήθηκε περισσότερο και από αυτό καθ’ εαυτό το αθλητικό γεγονός αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο μεγάλος αγώνας και οι παράλληλες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή. Ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας ήταν το αποκορύφωμα ενός πλούσιου Σαββατοκύριακου με πολλές δρομικές διοργανώσεις σε Πύργο, Αμαλιάδα και Αρχ. Ολυμπία. Ο δρόμος από την αρχαία Ήλιδα στην Αμαλιάδα, ένας αγώνας 2 χλμ για όλους στην Αμαλιάδα και το Night Run στον Πύργο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή το Σάββατο, ενώ χθες είχαμε τον μεγάλο Μαραθώνιο από την Αμαλιάδα στην Ολυμπία, τον ημιμαραθώνιο από τον Πύργο στην Ολυμπία και έναν αγώνα 2 χλμ για όλους στην Αρχ. Ολυμπία.

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia

Οι νικητές

Στο καθαρά αθλητικό σκέλος, ο Ρουμάνος Ioan Pavel Moisa ήταν ο νικητής του 3ου Μαραθωνίου Ολυμπίας και κάλυψε την διαδρομή σε 2 ώρες 46 λεπτά και 48 δεύτερα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καρούτζος του “Κούρου Αίγινας” με χρόνο 2:49:45 και τρίτος ο Θανάσης Καρβουνιάρης από την Σαλμώνη με χρόνο 2:52:55. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Gavin Jemison από την Μ. Βρετανία (3:12:56), ο ομοεθνής του Nicholas Gibbins (3:14:10) και ο Μαρίνος Τσούκας από τον Πύργο (3:23:35).

Ο Ρουμάνος κάλυψε την διαδρομή σε 2 ώρες 46 λεπτά και 48 δεύτερα.
Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Μαρία Πολύζου (32η γενικής) με χρόνο 4 ώρες, 5 λεπτά και 56 δεύτερα.

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia9

Από τη Ρουμανία είναι και ο νικητής του ημιμαραθωνίου, από τον Πύργο στην Ολυμπία. Πρόκειται για τον Robert Georgian Necula με χρόνο 1.51.41. Δεύτερος ήταν ο Ευάγγελος Μαλιόγλου του Πανελληνίου με 1.16.04 και τρίτος ο Ρουμάνος Larga Stelian με χρόνο 1.23.29.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ρουμάνα Claudia Beatrice Dinu με χρόνο 1.26.58, δεύτερη η Αμερικανίδα Susannah Miller με χρόνο 1.28.45 και τρίτη η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου του ΣΜΑΧ Φειδιππίδη με χρόνο 1.39.29.

Οι απονομές των βραβείων στους νικητές έγινε παρουσία των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των χορηγών και πλήθους κόσμου έξω από το δημαρχείο της Αρχ. Ολυμπίας όπου ήταν και ο τερματισμός της διαδρομής.

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia5

Τι δήλωσαν οι φορείς

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε λόγο για το Μαραθώνιο με τους ισχυρότερους συμβολισμούς, ταυτισμένο με τις αξίες του Ολυμπισμού. «Τα ιδανικά του ίδιου του Μαραθώνιου δρόμου και ότι συμβολίζει για την ιστορία της ανθρωπότητας. Για τρίτη χρονιά όσοι εμπλέκονται θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη τη διοργάνωση και πιο μαζική. Έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις αλλά κυρίως σε αυτούς που χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη και λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι οι εθελοντές μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει με ασφάλεια και επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας και τον κόσμο που συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή». Στάθηκε και αυτός στο θέμα του τερματισμού στο ΚΑΣ και τόνισε πως είναι κάτι για το οποίο ξεκινά σήμερα η προσπάθεια για την επόμενη διοργάνωση.

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia7

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και βοηθός Περιφερειάρχη Δημήτρης Κωσταριάς, στάθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου αποδίδοντας τα εύσημα συνολικά στους φορείς που συνεργάστηκαν για αυτό το σκοπό. «Ευελπιστούμε και φιλοδοξούμε, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας με το ισχυρό όνομα και συμβολισμό να καταγραφεί στον αθλητικό χάρτη και να αποκτήσει τεράστια διάσταση. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και είμαστε ευτυχείς για αυτό. Όλα κύλησαν ομαλά και είμαι χαρούμενος που και ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής που μια μεγάλη διοργάνωση στέφεται με επιτυχία».

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia1

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς επισήμανε πως ο μαραθώνιος ενώνει δύο σύμβολα του Ολυμπισμού και στόχος είναι κάθε χρόνο να έχει περισσότερες συμμετοχές και βελτίωση από τους διοργανωτές. «Θα είχε μεγάλη αίγλη αυτός ο Μαραθώνιος αν ο τερματισμός στην Ολυμπία γινόταν στο αρχαίο στάδιο. Ασφαλώς και τα μνημεία μας πρέπει να τα προστατεύουμε, αλλά οφείλουμε και να τα αναδεικνύουμε και να τα προβάλλουμε. Και θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο στόχος. Και ο Μαραθώνιος θα μπορούσε να έχει την ιδιαίτερη βαρύτητα με τον τερματισμό στο στάδιο και από την άλλη θα προβάλλαμε σημαντικά τα μνημεία μας. Εύχομαι του χρόνου ο τερματισμός να είναι στο αρχαίο στάδιο, κάτι που θα επιδιώξουμε όλοι».

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia4

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φετινή διοργάνωση που διεξήχθη με τον καλύτερο τρόπο και συμμετοχές από 22 χώρες, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους συμμετέχοντες και δήλωσε πως «… ο αθλητισμός ενώνει. Θα γίνει θεσμός και το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός παγκοσμίως γιατί ενώνει δύο ιερές πόλεις, την Ήλιδα και την Ολυμπία. Την πόλη που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον τόπο τέλεσής τους. Το ΚΑΣ έπρεπε να μας δώσει την άδεια για το αρχαίο στάδιο για τον τερματισμό. Αρχίζουμε την προσπάθεια μας από αύριο και αυτή η προοπτική μπορεί να φέρει περισσότερο κόσμο στην περιοχή μας».

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia6

Ο αναπληρωτής δημάρχου Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης έδωσε τα συγχαρητήρια του στους συντελεστές του φετινού μαραθωνίου και στάθηκε στην συμμετοχή του κόσμου. «Να ευχαριστήσουμε και το πλήθος των πολιτών στη διαδρομή από την Αμαλιάδα έως την Ολυμπία που χειροκροτούσαν τους μαραθωνοδρόμους. Φέτος ήταν ο 3ος Μαραθώνιος, του χρόνου δεν θα μιλάμε για τον 4ο αλλά για το θεσμό του Μαραθωνίου».

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia2

Εκ μέρους του μεγάλου χορηγού η Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας Energean Oil and Gas Αλεξάνδρα Κούτρα, δήλωσε ότι «… είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποστηρίζουμε μια διοργάνωση όπως ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας μετά από πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η φιλοσοφία της Energean είναι το Ευ Επιχειρείν σε όποια περιοχή και αν δραστηριοποιείται και με την παρουσία μας εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Πιστεύουμε ότι διοργανώσεις όπως αυτή βοηθούν να είμαστε και εμείς μέρος της τοπικής κοινωνίας και να νοιώθουμε μέρος της καθημερινότητάς της και ελπίζουμε αυτή η διοργάνωση να πηγαίνει όλο και καλύτερα τις επόμενες χρονιές».

marathonios-3os-olympia-sumetoxes-epituxia3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot