FOLLOW US: facebook twitter

Με θεατρικά δρώμενα η τελετή έναρξης του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 27-03-2017 | Συντάκτης:

arxaia-hlida-marathonios-3os-olympia-theatrika-drwmena4

Από την Αρχαία Ήλιδα ξεκίνησε ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας των 12 χιλιομέτρων

Το απόγευμα του Σαββάτου, η δόξα του Μαραθωνίου συνάντησε  το Ολυμπιακό πνεύμα στη γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ήλιδα μέσα από την εξαιρετική τελετή έναρξης του 3ου Μαραθωνίου Ολυμπίας στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ήλιδας. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕ Ηλείας και οι δήμοι Πύργου, Ολυμπίας και ‘Ηλιδας ενώ την τελετή πλαισίωσε ένα μικρό θεατρικό από το δημοτικό σχολείο Αυγείου με την επιμέλεια της δασκάλας Ιωάννας Δαρδάγου. Βεβαίως από την τελετή δεν θα μπορούσε να λείψει η  θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας με ένα θεατρικό δρώμενο που απαγγέλθηκε με τρόπο συγκινητικό. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά από τους πολιτιστικούς συλλόγους ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ <<Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ>>,ΤΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ <<Η ΗΛΙΔΑ>>,ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ<<Ο ΦΥΛΕΑΣ>>ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ <<Ο ΠΥΡΩΝΑΣ>>.

arxaia-hlida-marathonios-3os-olympia-theatrika-drwmena1

Στην τελετή έναρξης του Μαραθωνίου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  πρόεδρος του Μαραθωνίου και σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού Δ. Κωσταριάς, οι δήμαρχοι Ήλιδας και Ολυμπίας Χ.Χριστοδουλόπουλος και Θ. Κοτζιάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οι πρόεδροι των Τ.Κ Αρχαίας Ήλιδας και Καλυβίων Ήλιδας, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, ο πολιτευτής της ΝΔ Θ. Βλαγκούλης, ο εγγονός του μαραθωνοδρόμου και Ολυμπιονίκη Χ. Βασιλάκος, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και παραολυμπιακών ομάδων κ.α

Από την Ήλιδα στην συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση των 12 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου στον οποίο συμμετείχαν και δύο νέοι από την Αρχαία Ήλιδας, ο Επαμεινώνδας Καγιανάς και ο Αντρέας Παναγόπουλος από τον Άγιο Δημήτριο που τερμάτισαν και σε πολύ καλό χρόνο. Παιδιά του χωριού της Ήλιδας προσέφεραν στους αθλητές ένα κλαδί ελιάς. Την εκκίνηση έκανε ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος πρωταθλητής Μαραθωνίου ενώ όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στο κέντρο της Αμαλιάδας όπου και εκεί τους υποδέχθηκαν με στεφάνι ελιάς.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος