FOLLOW US: facebook twitter

20ο Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους«Επιπλέον επιχορήγηση και προγραμματική σύμβαση για την βιωσιμότητά του»

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”46941″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανακοινώσεις από την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην Τελετή απονομής των βραβείων του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους στον Απόλλωνα

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου-Φωτογραφίες Γιάννης Σπυρούνης

Την στήριξη και ενίσχυση από πλευράς Πολιτείας του 20ου Διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους με την αύξηση κατά 25% της οικονομικής επιχορήγησής του από το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και την υπογραφή τριμερούς προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Φεστιβάλ, ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων, που έγιναν στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο «Απόλλων», στον Πύργο.

Στόχος όπως είπε «η διασφάλιση της λειτουργίας του και την περαιτέρω ανάπτυξή του». Το  διαγωνιστικό τμήμα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας και Παιδιά και Νέους και της 17ης Camera Zizanio μπορεί να ολοκληρώθηκε όχι όμως και οι δράσεις του θεσμού που συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα.  Στην τελετή απονομής βραβείων, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην ταινία Village Rockstars από την Ινδία με  παρούσα την σκηνοθέτη της ταινίας Rima Dasε όπου της απένειμε το βραβείο η Υπουργός Πολιτισμού και στην ταινία «Λευκή γέφυρα»  από το Ιράν με επίσης παρόντα τον σκηνοθέτη  Ali Ghavitan ο οποίος παρουσίασε και το έργο του σε καμβά «Τοπίο στην Ομίχλη» αφιερωμένο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.  Το  βραβείο καλύτερης ταινίας Μεγάλου Μήκους, απονεμήθηκε στην ταινία «Στις Μέρες της φράουλας»,  για την αποτελεσματική κινηματογραφική αποτύπωση της κοινωνικής ανισότητας στην Ευρώπη.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε στις 8.30 το βράδυ, όπου το θέατρο Απόλλων κατακλύστηκε μέσα και έξω από κόσμο, ενώ είχε δημιουργηθεί ένα στέγαστρο στον αύλειο χώρο του θεάτρου για να φιλοξενήσει το κοινό που όπως ήταν φυσικό δεν χωρούσε μέσα.  Μάλιστα το Πολυφωνικό εργαστήρι του Αλέξανδρου Λαμπρίδη, έδωσε στον περιβάλλοντα χώρο και ένα μικρό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε αμέσως με τις ανακοινώσεις των βραβείων για τα διαγωνιστικά τμήματα, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί από τους βραβευθέντες, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές και εκπρόσωποι σχολείων που τα παρέλαβαν από τις Κριτικές επιτροπές των παιδιών και των μεγάλων ενώ τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα χαράς έπεφταν βροχή!

Η Υπουργός Λυδία Κονιόρδου  δήλωσε εντυπωσιασμένη από το κλίμα χαράς και δημιουργίας που βίωσε η ίδια στο Φεστιβάλ «είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια» είπε και πρόσθεσε ότι «αναγνωρίζουμε την πολυετή προσφορά όλων όσοι κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο και να φτάσουν μέχρι εδώ αυτό το θεσμό και είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν πάντα τόσο εύκολο». Χαρακτήρισε το φεστιβάλ Ολυμπίας, ως «ένα κορυφαίο παράδειγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε, όταν έχουμε όραμα και στόχους, που τους υπηρετούμε με συνέπεια, υπευθυνότητα και αφοσίωση. Αντιπροσωπεύει με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό στο ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του κινηματογράφου για παιδιά και νέους». Επίσης, η Λυδία Κονιόρδου είπε ότι «είναι πολύτιμη η προσφορά του θεσμού στον κινηματογράφο, στην δημιουργικότητα και στην εκπαίδευση», εκφράζοντας ταυτόχρονα την πίστη της στα νέα παιδιά και την αισιοδοξία της για το μέλλον του κινηματογράφου.

Τα καλά νέα τα άφησε ως είθισται για το τέλος μετά τα καλά σχόλια τονίζοντας  ότι «θα απαλλάξουμε το θεσμό από την ετήσια αγωνία της επιβίωσης και θα δώσουμε τη δυνατότητα στον καλλιτεχνικό διευθυντή, στους συνεργάτες του και στους εθελοντές να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους και για τη συνεχή ενδυνάμωση του φεστιβάλ σε όλα τα επίπεδα». Μάλιστα όσον αφορά την επιπλέον επιχορήγηση κατά 25% ανέφερε ότι «μακάρι να μπορούσαμε περισσότερα, αλλά οψόμεθα».

Καταλήγοντας ευαισθητοποιούμενη από την διπλή βράβευση της κινηματογραφικής ομάδας του λυκείου των Κυθήρων και το παράπονο της μαθήτριας που εκπροσώπησε το σχολείο ότι «κάναμε γυρίσαμε ταινία χωρίς να έχουμε καν κινηματογράφο στο νησί μας»,  η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι «θα βοηθήσουμε και θα συμβάλλουμε, ώστε να φτιαχτεί ένας κινηματογράφος στα Κύθηρα.»

Αναγκαίοι νέοι χώροι για το Φεστιβάλ

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ολυμπίας, Δημήτρης Σπύρου είπε ότι «φέτος, χάρη στην βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού, δουλέψαμε αφοσιωμένα στους στόχους του φεστιβάλ», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό το φεστιβάλ είναι τέχνη και παιδεία». Επίσης, ανέφερε ότι «περνώντας στην τρίτη δεκαετία του θεσμού, το φεστιβάλ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα», αρκεί όπως πρόσθεσε, «να υπάρξουν περισσότεροι χώροι γιατί αυτοί που έχουμε δεν επαρκούν».

Το θέμα της αναγκαιότητας νέων χώρων, έθιξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του και ο σκηνοθέτης Νίκος Καβουκίδης που μετρά 63 χρόνια στο χώρο του κινηματογράφου, τονίζοντας ότι θα πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει να δημιουργηθεί ένας νέος μεγάλος χώρος και υποδομές στην πόλη του Πύργου που θα φιλοξενούν το Φεστιβάλ

Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος που σήμανε και την λήξη του Φεστιβάλ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με αφορμή το φεστιβάλ, η περιοχή μας συμμετέχει σε αυτό που λέμε πολιτιστικό προϊόν αυτής της χώρας», προσθέτοντας ότι «σε αυτή την εποχή, υπό αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να στηρίζουμε και τον δικό μας σύγχρονο πολιτισμό, αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό».

Κατά την διάρκεια της τελετής μίλησαν επίσης οι δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα οφέλη για τις πόλεις του Πύργου και της Αμαλιάδας, από την διοργάνωση του φεστιβάλ. Για την αποτελεσματική κινηματογραφική αποτύπωση της κοινωνικής ανισότητας στην Ευρώπη.Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επιπροσθέτως συμπλήρωσε ότι από πέρυσι είναι φεστιβάλ και της Αμαλιάδας όπου φιλοξενείται πλέον το κομμάτι του Ντοκιμαντέρ και κάλεσε την Υπουργό Πολιτισμού να εγκαινιάσει τον νέο Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα.  Από την πλευρά του ο κ. Λιατσής εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στην τελετή της Υπουργού Πολιτισμού και ζήτησε να της απονείμει ένα αναμνηστικό της πόλης του Πύργου για την συμβολή της στην στήριξη του θεσμού.

Τα Βραβεία

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους
Μέρες της φράουλας / Strawberry days / Wiktor Ericsson, Σουηδία- Πολωνία /

Για την αποτελεσματική κινηματογραφική αποτύπωση της κοινωνικής ανισότητας στην Ευρώπη.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας
Το μπλουζ της σχολικής αυλής / Schoolyard Blues / Maria Eriksson, Σουηδία / Για την ολοκληρωμένη απόδοση μιας ημέρας από την επίπονη ζωής δυο μικρών αδελφών.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων
Απ’ τον κήπο του / Homegrown anim/ Quentin Haberham, Ηνωμένο Βασίλειο /

Για την εξαιρετικά προσεγμένη χειροποίητη υλοποίηση και για το επίκαιρο θέμα της ταινίας.

Βραβείο Σκηνοθεσίας Ταινίας Μεγάλου Μήκους
Το ροκ συγκρότημα του χωριού / Village Rockstars /Rima Das, Ινδία /

Τον μαγικό ρεαλισμό της μεγάλης ινδικής σχολής του κινηματογράφου συνεχίζει η ταινία της Rima Das εστιάζοντας στον δυναμισμό της πλέον αδικημένης κοινωνικής τάξης.

Βραβείο Σεναρίου Ταινίας Μεγάλου Μήκους
Μικρό λιμάνι / Little Harbour /Iveta Grófová, Σλοβακία- Δημοκρατίας της Τσεχίας- Ουγγαρία . Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που περιγράφονται στην ταινία, στο πιο ανεπτυγμένο μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Αλλά τα παιδιά δραπετεύουν με τη δύναμη της φαντασίας.

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Αγοριού σε ταινία Μεγάλου Μήκους
Στον Makan Nathan Diarra στην ταινία Wallay / Berni Goldblat, Γαλλία- Μπουρκίνα Φάσο- Κατάρ . Ένα κανονικό παιδί καταφέρνει χωρίς τεχνάσματα να μεταδίδει ολοζώντανα αισθήματα ενός πολύπλοκου ρόλου, δίνοντας όψη και βάθος στην εφηβεία του.

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Κοριτσιού σε ταινία Μεγάλου Μήκους
Στην Bhanita Das στην ταινία Το ροκ συγκρότημα του χωριού / Village Rockstars /Rima Das,.

Η φυσική παρουσία της μικρής Bhanita Das και η σχέση της με το απέραντο υγρό τοπίο, συνθέτουν μια αρμονία που αγκαλιάζει την εσωτερική δύναμή της, καθώς και των υπόλοιπων κατοίκων αυτού του αδικημένου τόπου.

Ειδική μνεία στην ταινία:
Λευκή γέφυρα. Ο οικονομικός τρόπος στον κινηματογράφο δεν είναι ο μικρός προϋπολογισμός, αλλά η λιτότητα στη διατύπωση. Η ταινία του Ali Ghavitan το πετυχαίνει σε όλα τα επίπεδα. Είναι η αβάσταχτη ανάγκη του να μιλήσει κινηματογραφικά για το θέμα ενός παιδιού, που στοχοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Η αλληλεγγύη όμως είναι πιο δυνατή.

Ειδική μνεία στην ταινία:
Το ρόκ συγκρότημα του χωριού. Επαινούμε την σπάνια κινηματογράφηση της ταινίας για την θαυμάσια αποτύπωση πάρα πολύ δύσκολων στιγμών ενός μαγικού κόσμου.

Κριτική Επιτροπή Kids & Docs (Τμήμα Ντοκιμαντέρ)

Τα Βραβεία

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους
Ακούγοντας τη σιωπή / Listen to the silence/ Mariam Chachia, Γεωργία .Για μια πολύ συμπονετική παρατήρηση ενός ανάπηρου παιδιού με εκπληκτικά ταλέντα. Η ταινία ενσωματώνει διάφορα κινηματογραφικά στοιχεία προκειμένου να εκφράσει ένα λεπτό θέμα.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους
Για να γίνω αυτός που ήμουν / Becoming who I was/ Chang-Yong Moon & Jin Jeon, Νότια Κορέα / Με έναν ποιητικό τρόπο αφήγησης και ένα εξαιρετικό εικαστικό σκεπτικό, ο σκηνοθέτης επιτρέπει στο Δυτικό κοινό να αντιληφθεί σε βάθος έναν ξένο πολιτισμό.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μικρού & μεσαίου μήκους
Η αναμονή / The wait/ Emil Langballe, Δανία

Έχοντας γλυτώσει από τον θάνατο στη χώρα τους που βρίσκεται σε πόλεμο, η οικογένεια μπαίνει αναγκαστικά σε μια αφόρητη κατάσταση, όπως και οι χιλιάδες άλλες οικογένειες που ζητούν άσυλο, περιμένοντας να κλείσει το ζήτημα των εγγράφων τους στην Ευρώπη.

Ειδική Μνεία
Καγιάγιο, τα υποζύγια / Kayayo-the living shopping baskets/ Mari Bakke Riise, Νορβηγία /
Η ταινία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καταπίεσης που υφίστανται τα παιδιά στην Γκάνα.

Ειδική Μνεία
Ανεπιθύμητο παιδί / A bastard child / Horungen/ Knutte Wester, Σουηδία- Νορβηγία /
Για τον προσωπικό τρόπο που προσεγγίζει σημαντικά πολιτικά θέματα, όπως τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού. Η δημιουργική χρήση των κινουμένων σχεδίων στο χέρι είναι εξαιρετική και δίνει στην ταινία μια μοναδική αισθητική προσέγγιση.

Ειδική Μνεία
Life animated/ Roger Ross Williams, ΗΠΑ
Επειδή απεικονίζει πώς ένα αυτιστικό παιδί βρήκε τη φωνή του μέσα από τη δύναμη του κινηματογράφου και τι μπορούν να επιτύχουν οι κινηματογραφικές ταινίες.

Κριτική Επιτροπή των Παιδιών

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους
Το αγόρι στη γέφυρα / Boy on the Bridge/ Petros Charalambous, Κύπρος . Η ταινία είχε ανατρεπτικό σενάριο, αγωνία, οι ρόλοι των παιδιών αποδόθηκαν σωστά και μας έκανε να βιώσουμε το κλίμα μιας κλειστής κοινωνίας.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας
Χρυσόψαρο / Goldfish/ Yorgos Angelopoulos, Ελλάδα / επειδή είχε πρωτότυπο και ωραίο νόημα, έντονη μουσική και καλές ερμηνείες.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων
Δίδυμα νησιά/ Twin islands anim/ Manon Sailly, Charlotte Sarfati, Christine Jaudoin, Lara Cochetel, Raphaël Huot &Fanny Teisson, Γαλλία /
Διαλέξαμε την ταινία γιατί μας άρεσαν πολύ τα γραφικά, η ιστορία της ταινίας και το δίδαγμα που περνούσε για τη διαφορετικότητα και τη δίψα για εξουσία.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
Στην ταινία A bastard child / Ανεπιθύμητο παιδί, του Knutte Wester, Σουηδία – Νορβηγία, 2016.
Η πρωτοτυπία αυτού του ντοκιμαντέρ που συνδύασε εξαίσιες τεχνικές εικόνας και ήχου αλλά και η θεματολογία του μας άγγιξαν ιδιαίτερα και κλείνοντας τα μάτια αποσπάσματα από την ταινία μας καθηλώνουν ακόμα μετά την προβολή.

Βραβείο Καλύτερης ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους
A place for myself / Μια θέση για μένα, της Marie-Clémentine Dusabejambo, Ρουάντα,
γιατί έδωσε το μήνυμα ότι ο σεβασμός και η αποδοχή στην διαφορετικότητα είναι κάτι για το οποίο αξίζει να μάχεσαι συνεχώς. Πολλές φορές πρέπει να παλεύεις για να βρεις την θέση σου στην κοινωνία, χωρίς να θεωρείς τίποτα δεδομένο.

Ειδική Μνεία
Life animated / Ζωή κινούμενη, του Roger Ross Williams, ΗΠΑ, 2016
διότι η ιστορία του Owen και της οικογένειάς του αποδεικνύει πως μπορεί να ξεπεραστεί οποιαδήποτε δυσκολία με αγάπη, υπομονή, κατανόηση και θέληση. Η ταινία αυτή μας επηρέασε όλους και μας έδειξε μια διαφορετική προοπτική του κόσμου γύρω μας.

Ειδικά Βραβεία

Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»
Στο ντοκιμαντέρ Ακούγοντας τη σιωπή/ Listen to the silence της Mariam Chachia (Μάριαμ Τσάτσια)

Βραβείο Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την Unicef
Λευκή Γέφυρα / White Bridge, Ιράν, Αλί Γκαβιτάν

Βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)
Μέρες της φράουλας / Strawberry days / Wiktor Ericsson, Σουηδία- Πολωνία /

Βραβείο (certificate & trophy) του Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)
Wallay, μια αληθοφανής ιστορία όπου συναντιούνται διαφορετικοί κόσμοι, μέσα από υπέροχες ερμηνείες

Βραβείο (certificate) του Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)
Αϊνί, το δεύτερό μου μάτι / Ayny, my second eye, μια αξιόλογη ιστορία που μας προσφέρει μια εσωτερική ματιά ενός κόσμου που βρίσκεται σε κρίση.

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA)
Μικρό λιμάνι/ Little Harbour για μια εξαιρετική ταινία ειπωμένη από τη σκοπιά ενός παιδιού.

Η κριτική επιτροπή ECFA DOC του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους στον Πύργο επέλεξε την ταινία Καγιάγο, τα υποζύγια/Kayayo-The Living Shopping Baskets, για την ισχυρή απεικόνιση μιας κοινωνίας βασισμένης στην παιδική εκμετάλλευση στην Γκάνα. Η ταινία αποτελεί μια ισχυρή δήλωση για τα ζητήματα φύλου και την ισότητα, όχι μόνο σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους ενήλικες, αλλά ιδίως για τις νεότερες γενιές.

17η Camera Zizanio: Τα Βραβεία

Ελληνικό Τμήμα

Βραβείο Συνήγορος του πολίτη
Δημοκρατία στα σχολεία-Δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης Ρεθύμνου
Το σχολείο για μας είναι χαρά – Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Μνεία Συνήγορος του Πολίτη
Χελιδόνια-Κινηματογραφική Ομάδα λυκείου Κυθήρων

Βραβείο Νίκου Καβουκίδη
13ο ΓΕΛ Περιστερίου

Βραβείο εγγραμματισμού στα μέσα
Γιατί;-6ο ΓΕΛ Καβάλας

Βραβείο Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου
Κινηματογραφική Ομάδα λυκείου Κυθήρων

Κατηγορία α’ – ταινίες παιδιών έως 12 ετών

1ο βραβείο
Σουπερ- Στέφανος-25ο και 27ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

2ο βραβείο
Μια μεγάλη μέρα-1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

3ο βραβείο
Πώς θα ήταν η ζωή στη γη αν δεν την είχε χτυπήσει ένας γιγάντιος μετεωρίτης 64 εκατομμύρια χρόνια πριν; – 49ο δημοτικό σχολείο Πάτρας

Κατηγορία β’-ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών

1ο βραβείο
Φίλο(ι)… Ξένοι > 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου

2ο βραβείο
Mute-Εκπαιδευτήρια Ευάγγελου Μαντουλίδη

3ο βραβείο
Ιτς α καιντ οφ ματζικ > 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
Το παιχνίδι-1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανώλης Ανδρόνικος»

Κατηγορία γ’ – ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

1ο βραβείο
Χελιδόνια- Κινηματογραφική Ομάδα λυκείου Κυθήρων

2ο βραβείο
Καρδιά από πέτρα -Κινηματογραφικό εργαστήρι του 2ου γενικού λυκείου Ηγουμενίτσας

3ο βραβείο
Το στοίχημα -ΕΠΑΛ Μυρίνας Λήμνου
Η φυσαρμόνικα -Πελαγία Χατζηνικήτα

Ειδική μνεία
Είχαν όμως την ευκαιρία -13ο ΓΕΛ Περιστερίου

Διεθνές Τμήμα

Κατηγορία Α’
Παιχνίδι/Mazin Sherabayani/Ιράκ

Κατηγορία Β’
Εκφοβισμός ζώων/Animation Workshop of Escola Parque/Βραζιλία

Κατηγορία Γ’
Μπλε/Armin Ahmoudi/Ιράν

Ευρωπαϊκό Τμήμα
Κατηγορία Α’ – Ταινίες Παιδιών έως 12 ετών

3Ο Βραβείο
Κάρμα/TerezaObelic/ Petra Sokman/Croatia

2ο Βραβείο
Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας/Sean Tracey/Ιρλανδία

1ο Βραβείο
Αγαπητέ Πατέρα/Camera Etc/Βέλγιο

Κατηγορία Β’ –Ταινίες Παιδιών από 13 έως 16 ετών
3ο Βραβείο
Σύγχρονη τέχνη: Μπορώ να το κάνω/EliIdsart/Ολλανδία

2ο Βραβείο
Το παιχνίδι/Μeikevan Nieuwlad,TessSiegertsz/Ολλανδία

1ο Βραβείο
Ποιοι είμαστε; /Who are we? /Celine McLnerney, Liam O’ Hanlon/Ιρλανδία

Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

Ειδική Μνεία
Ο όρκος της Scarlet/EllaSimpson/Ηνωμένο Βασίλειο

3o Βραβείο
Βικτώρια /2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών /Ελλάδα
Μαύρες οθόνες/Joshua Idusohan/ Ηνωμένο Βασίλειο

2ο Βραβείο
Ευδαιμονία/Rachel McGill /Ιρλανδία

1ο Βραβείο
Δύο μονοπάτια/Miles Liley/Δανία[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1512978830791-c7ea22af-1b2b-0″ include=”46942,46943,46944,46945,46946,46947″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot