FOLLOW US: facebook twitter

Το επιμελητήριο Ηλείας βασικός μοχλός στην υλοποίηση διακρατικού επιδοτούμενου προγράμματος με στόχο νέες δράσεις στην παραγωγική ύπαιθρο!

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Κ. Νικολούτσος: «Εξοικείωση με τις καινοτόμες δεξιότητες αλλά και δικτύωση με επιχειρήσεις των Βαλκανίων…»

Ένα σημαντικό Διακρατικό Επιδοτούμενο Πρόγραμμα υλοποιεί ήδη από τον Οκτώβριο το Επιμελητήριο Ηλείας με κύριο στόχο, την εφαρμογή καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, την ανάδειξη ευκαιριών για διακρατική συνεργασία στην περιοχή της «Βαλκανικής-Μεσογείου» και τη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών για την προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.

Το έργο με τίτλο ‘’BALKAN IDEAS NETWORK FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGRO-FOOD SECTOR’’ εγκρίθηκε κατόπιν υποβολής πρότασης του Επιμελητήριου Ηλείας  ως συντονιστής (Leader ) στα πλαίσια του προγράμματος Transnational Cooperation Programme Interreg ‘Balkan-Mediterranean 2014-2020’, με προϋπολογισμό για το σύνολο του έργου: 866.674,18 .

Επιδίωξη του έργου είναι: Η διαμόρφωση ενός διεθνές Δικτύου συνεργασίας μεταξύ των τόσο δημόσιων όσο και των ιδιωτικών φορέων, των ερευνητικών κέντρων, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα προσαρμογής τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και του οικογενειακού χαρακτήρα αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην εφαρμογή των νέων καινοτόμων δεξιοτήτων και επιχειρηματικών ικανοτήτων σε βιώσιμες επιχειρηματικές καινοτομίες στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, αλλά και στη δικτύωση , την επιμόρφωση και την μεταφορά των γνώσεων.

Το Επιμελητήριο Ηλείας με την υλοποίηση του έργου προσδοκά:

  • Να καλύψει σημαντικούς στρατηγικούς τομείς των γεωργικών τοπικών προϊόντων διατροφής
  • Να φέρει σε επαφή την αγροτική επιχειρηματική κοινότητα με τις βέλτιστες πρακτικές και μεθόδους στις τεχνικές Γεωργίας, κτηνοτροφίας,  μεταποίησης προϊόντων, τη Συσκευασία και το μάρκετινγκ.
  • Την επιμόρφωση των επιχειρήσεων και την εξοικείωση τους με την εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία
  • Τη δικτύωση των επιχειρήσεων
  • Στη δημιουργία συνθηκών ευχέρειας εισόδου στην διεθνή αγορά και ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων των γεωργικών προϊόντων διατροφής
  • Να υποστηρίξει γενικότερα τη βιώσιμη ικανότητα προσαρμογής των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και του οικογενειακού χαρακτήρα αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος Κωνσταντίνος αναφορικά  με το πρόγραμμα επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο θα ευνοήσει σημαντικά την παραγωγική ύπαιθρο αλλά και θα δημιουργήσει επιπλέον ευκαιρίες για την αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων. Εξάλλου είναι πλέον πασιφανές ότι καμία στρατηγική ανάπτυξης δεν νοείται, εφόσον δε συμπεριλαμβάνει την παραγωγική ύπαιθρο και την αγροδιατροφική παραγωγή, προτάσεις που συνδέουν τη επιχειρηματικότητα με την γαστρονομία και τον τουρισμό. Για το σκοπό αυτό άλλωστε το Επιμελητήριο Ηλείας διαρκώς υποβάλλει προτάσεις σε διακρατικά επιχορηγούμενα προγράμματα ώστε να υλοποιηθούν ενδεδειγμένα επιχειρησιακά  σχέδια όπου θα δημιουργήσουν συνθήκες εισροής κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να κινητοποιηθούν ταυτόχρονα και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Απώτερος στόχος για το Επιμελητήριο Ηλείας κατά την υλοποίηση του έργου είναι, η ουσιαστική συνεργασία με μία οργανωμένη συλλογικότητα των παραγωγών επιδιώκοντας να αναπτυχθούν συνέργειες για να προωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το εμπορικό μέλλον των τοπικών προϊόντων μας αλλά και να φέρουμε σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο με όλα τα απαραίτητα και καινοτόμα εργαλεία υποστήριξης του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος