FOLLOW US: facebook twitter

200 εκτιμητές θα προτείνουν τις νέες αντικειμενικές αξίες

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί έως τις 31 Μαρτίου, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους πιστοποιημένους εκτιμητές που θα εισηγηθούν τις νέες τιμές ανά περιοχή.

Περιθώριο 20 ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης διορισμού τους έχουν οι 200 εκτιμητές, που υπέβαλαν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών, και θα πρέπει να εισηγηθούν τις νέες αξίες για 10.000 τιμές ζώνης.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα αλλά θα ληφθούν υπόψη και θα συγκριθούν με άλλα δεδομένα, ενώ εάν υπάρχουν αποκλίσεις, την απόφαση θα πάρει μία Δευτεροβάθμια Επιτροπή που θα συστηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά τη σχετική διαδικασία, προβλέπονται τα εξής:

1. Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές:

-Θα προχωρούν με κάθε πρόσφορο μέσο στη διαμόρφωση επιστημονικά τεκμηριωμένης εισήγησης, προκειμένου να συμπληρώσουν το προαναφερόμενο έγγραφο πρότυπο εκτίμησης.

Το έργο όλων των εκτιμητών ολοκληρώνεται εντός χρονικού διαστήματος 20 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της υπουργικής Απόφασης διορισμού τους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

Οι τιμές ζώνης  

Οι εκτιμητές ακινήτων θα πρέπει να εισηγηθούν νέες αξίες για 10.000 τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα.  Στους υπολογισμούς τους θα λαμβάνεται ως μέση επιφάνεια διαμερίσματος Α’ ορόφου τα 75 τ.μ. και μονοκατοικίας τα 100 τ.μ.

Ο προσδιορισμός της τιμής θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με αποδεδειγμένη εκτενή έρευνα της κτηματαγοράς σε συγκεκριμένη υφιστάμενη ζώνη.

Επίσης, θα πρέπει να παρατίθενται σχετικά συγκριτικά στοιχεία από αιτούμενες τιμές πώλησης, καθώς και πράξεις αγοραπωλησίας (σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος