FOLLOW US: facebook twitter

20ο Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους: Στις υποψηφιότητες των Όσκαρ και στον διαγωνισμό του ECFA δύο βραβευμένες ταινίες

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

Εννιά ταινίες διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA – European Children’s Film Association) που θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες στο Βερολίνο, στη διάρκεια της Berlinale.

Οι υποψήφιες ταινίες είναι εκείνες που έλαβαν τα αντίστοιχα βραβεία ECFA σε 13 ευρωπαϊκά φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου, μεταξύ αυτών φυσικά και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Επίσης, τρεις ταινίες διαγωνίζονται για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ένωσης, που δίνεται για πρώτη φορά. Οι υποψήφιες ταινίες είναι αυτές που έλαβαν το αντίστοιχο βραβείο ECFA σε τρία φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και Φεστιβάλ Ολυμπάς.

“Little Harbour” shooting/απ’ το γύρισμα του “Μικρού Λιμανιού”, η ταινία που διαγωνίζεται στο Βερολίνο για το βραβείο του ECFA.

 

Οι υποψηφιότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το “Μικρό Λιμάνι” της Ιβέτα Γκρόφοβα στην πρώτη κατηγορία και το “Καγιάγιο, τα υποζύγια” της Μαρί Μπάκε Ρίζε, που συναντάμε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Να σημειώσουμε ότι το πολυβραβευμένο “Negative Space” είναι η δεύτερη απ’ τις ταινίες του 20ου Φεστιβάλ Ολυμπίας που συναντάμε στις λίστες υποψηφιοτήτων των φετινών βραβείων Όσκαρ, μετά το “Καγιάγιο, τα υποζύγια”. Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ συγχαίρει τους δημιουργούς και όπως τονίζει:

« Κι αυτή η υποψηφιότητα είναι άλλη μια απόδειξη ότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας συνδέει την πόλη του Πύργου με την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στους κατοίκους και κυρίως στα παιδιά και τους νέους της περιοχής για διεύρυνση της πολιτιστικής και κοινωνικής εμπειρίας τους, σε μια εποχή που η γνώση κι ο πολιτισμός είναι το μόνο εργαλείο ξελασπώματος μιας ολόκληρης κοινωνίας…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος