FOLLOW US: facebook twitter

Συμμετοχή του 1oυ Γυμνάσιου Πύργου στο πρόγραμμα Erasmus+ “Think new-Αct green”

Ημερομηνία: 12-01-2024 | Συντάκτης:

To 1ο Γυμνάσιο Πύργου κατά το σχολικό έτος 2023-2024 συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+“Think new-Αct green ”  διάρκειας δεκαοκτώ μηνών μαζί με τα παρακάτω σχολεία:

  • Martynas Jankaus Primary School, Šilute στη Λιθουανία
  • IES de Mos στην Ισπανία  
  • Zakladna skola, Haniska στη Σλοβακία

και τον εκπαιδευτικό οργανισμό

          Société Nouvelle International House Centre de Langues, Riviera στη Γαλλία

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

‘Think new-Act green’

Στο ψηφιοποιημένο και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον του 21ου αιώνα ως εκπαιδευτικοί  αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις. Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να δημιουργήσουμε  σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης και να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με δεξιότητες του 21ου αιώνα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρήση των ΤΠΕ και των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Στόχος του προγράμματος Erasmus+ Think new-Αct green είναι  η ανάπτυξη της συνεργασίας και της δημιουργικότητας μέσα από μία περισσότερο μαθητοκεντρική προσέγγιση. Η προσκόλληση στα παραδοσιακά προγράμματα σπουδών, η κατακερματισμένη μάθηση και η μη εφαρμογή μιας διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης δεν παρέχει την ευελιξία που χρειαζόμαστε, για να επιτύχουμε τη συμπερίληψη κάθε μαθητή σε αυθεντικές καταστάσεις του πραγματικού κόσμου. Μία από αυτές τις πραγματικές καταστάσεις είναι η κλιματική αλλαγή και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Για το λόγο αυτό στόχος μας αποτελεί  η προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας  όπως η αποψίλωση των δασών, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης η ενθάρρυνση των μαθητών μας στην απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης υιοθετώντας περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. Με την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή έχει καταστεί πιο σημαντικό από ποτέ να ληφθούν μέτρα προς έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. Είτε πρόκειται για τη μείωση των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας ή την υποστήριξη βιώσιμων πρακτικών, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζούμε πιο βιώσιμα και να έχουμε έναν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Ένα από τα βασικά μηνύματα του προγράμματος είναι η ιδέα ότι οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Κάνοντας απλές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, υποστηρίζοντας βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές μπορούμε όλοι να συμβάλουμε σε έναν περισσότερο πράσινο και υγιή πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος