FOLLOW US: facebook twitter

19 λεπτά το κιλό για το αραποσίτι από την ΕΑΣ Λεχαινών

Ημερομηνία: 10-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69750″ img_size=”full”][vc_column_text]Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η συγκομιδή καλαμποκιού και στην Ηλεία με τους παραγωγούς να διαπιστώνουν διακυμάνσεις στην παραγγή ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τόσο κατά την διάρκεια της σποράς όσο και κατά την καλλιεργητική περίοδο. Σε γενικές γραμμές μιλούν για καλές αποδόσεις παρά τις επι μέρους απώλειες, καθώς τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές του νομού όπως στο Κάτω Σαμικό που δεν είχε συγκομιστεί το αραποσίτι, προκάλεσαν ολική καταστροφή.  Γι αυτόν ακριβώς το λόγο ποικίλει η εικόνα των αποδόσεων στην Ηλεία.

Ο πρόεδρος των καλαμποπαραγωγών Ν. Ηλείας Χρήστου Παλαιολόγου μιλώντας στο ypaithros.gr, τόνισε ότι «όπου ο καύσωνας επηρέασε τα φυτά οι αποδόσεις ήταν μειωμένες κατά 200-300 κιλά το στρέμμα, τόσο στις μικρού βιολογικού κύκλου φυτεύσεις, όπως και στις μεγάλου βιολογικού κύκλου».

Η τιμή στην Ηλεία για τα μέλη της ΕΑΣ Λεχαινών, όπως είχε ανακοινωθεί από νωρίς, είναι 19 λεπτά, ενώ οι έμποροι πληρώνουν στους παραγωγούς 17 και 18 λεπτά το κιλό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot