FOLLOW US: facebook twitter

15 ασθενείς στην κλινική covid του Πύργου – Κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές!

Ημερομηνία: 30-12-2021 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψε χθες η Ηλεία, καθώς ανακοινώθηκαν συνολικά 296 θετικά τεστ, καταρρίπτοντας και τις καλοκαιρινές επιδόσεις στον νομό. Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων να μην εμφανίζουν «βαριά» συμπτώματα και να αντιμετωπίζονται με κατ΄οίκον νοσηλεία, όμως το ανησυχητικό είναι πως ο ιός «χτυπά» το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποδυναμώνοντας κι άλλο την ήδη υποστελεχωμένη Δημόσια Υγεία στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», χθες διαπιστώθηκαν θετικοί δύο αγροτικοί γιατροί σε Κέντρο Υγείας της νότιας Ηλείας, ενώ εκφράζεται ανησυχία και για θετικό κρούσμα σε έναν ακόμα γιατρό του ίδιου Κέντρου. Παράλληλα, χθες αναπτύχθηκε φημολογία για διασπορά και σε γιατρούς του νοσοκομείου Πύργου, ωστόσο αυτό που επιβεβαιώθηκε, ήταν η ύπαρξη θετικών κρουσμάτων σε τρία ή τέσσερα άτομα από το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι δεν έχει αυξηθεί άλλο ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία στην κλινική covid. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», χθες νοσηλεύονταν 15 ασθενείς, ενώ παραμένουν κενές 19 κλίνες. Yπενθυμίζεται πως τα πολύ σοβαρά περιστατικά διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς στον Πύργο δεν προβλέπεται επαναλειτουργία της ΜΕΘ covid.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος