FOLLOW US: facebook twitter

Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα: Ρεβεγιόν χωρίς μουσική, με τα μαγαζιά ανοιχτά έως τις 2 την Πρωτοχρονιά

Ημερομηνία: 30-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με μοναδική εξαίρεση την απαγόρευση μουσικής για την εστίαση και τους χώρους διασκέδασης θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, που αρχικά επρόκειτο να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους και με έως 6 άτομα ανά τραπέζι, χωρίς μουσική. Κατ’ εξαίρεση το βράδυ του ρεβεγιόν, στις 31 Δεκεμβρίου, οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργήσουν έως τις 2 τα ξημερώματα χωρίς όμως μουσική.

Κατά τα άλλα θα ισχύσουν όλα τα άλλα γνωστά μέτρα για χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής στα μέσα μεταφοράς, τους εργαζόμενους στην εστίαση, και στα σούπερ μάρκετ, αλλά και η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας στο 50%.

Από σήμερα το πρωί επίσης θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για πληρότητα 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 φιλάθλους. Αυτό πάντως μένει να φανεί καθώς υπό τις αντιδράσεις των μεγάλων συλλόγων της χώρας, σήμερα στις 13.30 ο υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με τη Super League.

Ο Θ. Πλεύρης αφού έκανε για άλλη μια φορά έκκληση για μαζικό εμβολιασμό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Όπως είπε η κυβέρνηση θα το επανεκτιμήσει, όπως επίσης και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Τόνισε ακόμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν την Όμικρον, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται.

Ενόψει της Πρωτοχρονιάς κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν μεταβούν σε γιορτινά τραπέζια, ενώ συνέστησε σε όσους έχουν το παραμικρό σύμπτωμα ή έχουν εκτεθεί σε μεγάλο συνωστισμό να συμπεριφέρονται σαν να έχουν μολυνθεί από τον ιό. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση- πάρτι που θα έχει τα χαρακτηριστικά πάρτι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά νυχτερινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος