FOLLOW US: facebook twitter

12μηνη επιδότηση εργασίας για 4.700 ανέργους

Ημερομηνία: 25-08-2021 | Συντάκτης:

Από την αρχή της εβδομάδας που τρέχει, Δευτέρα  23 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, 12μηνης διάρκειας, για την πρόσληψη ανέργων.

Πρόκειται για τον Β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης για ανέργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (αναμεσά τους και η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω ΕΣΠΑ.

Τα ποσά της επιδότησης ξεκινάνε από τα 473,50 ευρώ για ανέργους έως και 49 ετών και συνεχίζουν στα 568,20 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω, 615,55 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους και 710,25 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και μετά το τέλος του προγράμματος, ενώ δίνεται διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος