FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείων Πύργου & Αμαλιάδας: Αντιδρούν με κινητοποιήσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ημερομηνία: 25-08-2021 | Συντάκτης:
Στην πανελλαδική διαμαρτυρία της Πέμπτης στην Αθήνα οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας

 

Αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Μαλβίνα Κερερέ και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας Σωκράτη Σωτηρόπουλο, θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημα της απόσυρσης του νόμου περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Μάλιστα για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως τονίζουν ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα διαλύσει την δημόσια υγεία και μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει αίτημα αναστολής και ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας με σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει: «Όχι στην Αναστολή Εργασίας και Μισθού, καμπάνια Ενημέρωσης και στήριξης, ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του ΕΣΥ. Η απάντηση των Υγειονομικών στις αντεργατικές Πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην συρρίκνωση δομών υγείας με τον νόμο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η 1η  Σεπτέμβρη είναι πολύ κοντά και ο κορονοϊός καλπάζει με τις μεταλλάξεις και τα ελλιπή μετρά προστασίας. Μπροστά στα αδιέξοδα με την κατευθυνόμενη πλέον υπολειτουργία δομών υγείας, η ηγεσία του υπουργείου, προτιμά την σκληρή γραμμή εφαρμογής ενός αμφιλεγόμενου νόμου που θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Υπαλλήλων -ΠΟΕΔΗΝ-  καταθέτει αίτηση  αναστολής και ακύρωσης του νόμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκεί θα κριθεί ο νόμος και όχι στα κατά τόπους πρωτοδικεία, που κάποιοι έσπευσαν να  εργαλιοποιήσουν αρνητικές αποφάσεις κατά των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 26-08-2021, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διοικήσεις υγειονομικών περιφερειών και στο Υπουργείο Υγείας. Οι Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, συμμετέχουν στην κεντρική  κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα για να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημα της απόσυρσης του νόμου περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Με ενότητα, μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία και το μισθό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος