FOLLOW US: facebook twitter

120 δόσεις για χρέη σε ταμεία και εφορία

Ημερομηνία: 23-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53215″ img_size=”full”][vc_column_text]Έως το τέλος του χρόνου θα έρθει η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις προς ταμεία και εφορία για συνταξιούχους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον εξωδικαστικό μηχανισμό ή τον Νόμο Κατσέλη. Την υλοποίηση της ρύθμισης προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξής του.

η νέα ρύθμιση θα ανοίγει τον δρόμο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν αποκλειστεί από την υπαγωγή στις 120 δόσεις, να ρυθμίσουν τα παλιά χρέη τους σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

Η ρύθμιση που εξετάζεται έχει πολλά διαφορετικά σημεία σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο στους δανειστές.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, αυτή θα είναι έκτακτη, που σημαίνει ότι οι οφειλέτες θα έχουν μόνο μία φορά δικαίωμα υπαγωγής, αλλά και πιο διευρυμένη ώστε να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία που θα κάνουν ευκολότερη την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,56% του ΑΕΠ το 2019.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σχεδιασμός αφορά κυρίως μικροοφειλέτες με χρέη έως 5.000 ευρώ που αποτελούν και την πλειονότητα, ενώ ο αριθμός των δόσεων ενδεχομένως να φτάνει ακόμη και τις 120.

Οι επιτελείς των υπουργείων προσανατολίζονται σε χαμηλή ελάχιστη μηνιαία δόση, έως 50 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες θα έχουν μόνο μία φορά δικαίωμα υπαγωγής, ενώ η συνολική ρύθμιση αναμένεται να είναι πιο διευρυμένη και απλούστερη σε σχέση με παλιότερες, με σκοπό να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Η ρύθμιση θα αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί στην εφορία ή στα ταμεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017.

Βασική παράμετρος για την υπαγωγή των οφειλετών σ’ αυτή θα είναι η εξόφληση ή η ρύθμιση των τρεχουσών οφειλών, δηλαδή του φετινού ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος για το 2018 (χρήση 2017), του ΦΠΑ ή των ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης, στοχεύει στη ρύθμιση, με περισσότερες από 12 δόσεις, και για  φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν επαγγελματική ιδιότητα, δηλαδή δεν είναι ούτε μισθωτοί ούτε συνταξιούχοι.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot