FOLLOW US: facebook twitter

114 ευρώ ανά ζώο έναντι των 131 ευρώ που δόθηκε το 2022

Ημερομηνία: 02-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Ξεκίνησε χθες η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βοείου κρέατος στους κτηνοτρόφους- Μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης σε σχέση με πέρυσι

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων και ενσωμάτωσης των στοιχείων ελέγχων, εμφανίστηκαν τα πρώτα ποσά από την πίστωση των ποσών της συνδεδεμένης ενίσχυσης βόειου κρέατος στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα προς ανάληψη σε αρκετές περιπτώσεις κτηνοτρόφων

Η διαδικασία αναμενόταν να ολοκληρωθεί εντός ολίγων ωρων στο κομμάτι που αφορά δικαιούχους με λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς. Ως συνήθως, όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες, λογικά θα δουν τα ποσά εντός 24ώρου.

Το ποσό της ενίσχυσης πάντως, είναι μειωμένο συγκριτικά με πέρυσι, στα 114 ευρώ ανά ζώο, έναντι των 131 ευρώ που πληρώθηκαν οι παραγωγοί το 2022 για το έτος ενίσχυσης 2021.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με την εν λόγω πληρωμή, αναφέρει ότι αυτή αφορά 8.440 παραγωγούς, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 28,9 εκατ. ευρώ. Κατά την αντίστοιχη περσινή πληρωμή της συνδεδεμένης για το βόειο κρέας, το ποσό που διατέθηκε ανερχόταν στα 33 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα γίνει επαναπροσδιορισμός της τιμής ενίσχυσης και θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος