FOLLOW US: facebook twitter

Κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο προσάραξε στα αβαθή λόγω των ισχυρών ανέμων!

Ημερομηνία: 02-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Πολύωρη επιχείρηση ρυμούλκησης και απεγκλωβισμού του

Μια μεγάλη περιπέτεια για κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο, επιφύλασσαν οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο λιμάνι, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το καράβι έκοψε τους κάβους και προσάραξε σε αβαθή ύδατα, παραμένοντας για ώρες εγκλωβισμένο. μέχρι να ολοκληρωθεί η μεγάλη επιχειρηση ρυμούλκησης τους.

Οι 3.256 επιβάτες και 1.261 μέλη του πληρώματος πέρασαν ώρες αγωνίας ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο, ο Λιμενάρχης Κωνσταντίνος Χαραλάμπους και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Καραγιάννης.

Χάρη στην ικανότητα και εμπειρία του πιλότου του ρυμουλκού, την προσπάθεια των καβοδερτών και την ψυχραιμία με την οποία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση ρυμούλκυσής του, υπήρξε αίσια έκβαση και έγινε κανονικά ο απόπκους του πλοίου λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Το κρουαζιερόπλοιο, αφίχθη σήμερα το πρωί από την Τεργέστη και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έσπασαν οι δέστρες και το καράβι παρασύρθηκε στα αβαθή του λιμανιού. Η δυσκολη επιχείρηση ρυμούλκυσής του διήρκεσε πολλές ώρες, ευτυχώς όμως τέλος καλό, όλα καλά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος