FOLLOW US: facebook twitter

10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας σε βάθος τετραετίας

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ο κανόνας 1:1 όσον αφορά τις προσλήψεις θα εφαρμόζεται από φέτος στον δημόσιο τομέα, ως αποτέλεσμα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, σύμφωνα με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ανακοίνωσε, ότι σε βάθος τετραετίας, στον τομέα της υγείας θα γίνουν συνολικά 10.000 προσλήψεις.

Έπειτα από τη σύσκεψη με τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η υπουργός ανέφερε ότι η χώρα έχει εισέλθει πλέον σε μια «κανονικότητα της ευρωζώνης» και στο εξής ο «αριθμός των προλήψεων είναι ανάλογος με τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο», με μεγάλες προτεραιότητες της κυβέρνησης τον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

Όπως εξήγησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το υπουργείο έχει θεσπίσει με νόμο τον στρατηγικό προγραμματισμό σε ετήσια και πολυετή βάση για τις προσλήψεις, ώστε οι προσλήψεις «να αντανακλούν τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου, να έρχονται να συνεισφέρουν στη συνολική αναπτυξιακή και κοινωνική στρατηγική της χώρας και βέβαια να εντάσσονται στο συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που εφαρμόζει η χώρα».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι «το υπουργείο Υγείας είναι από τα πρώτα υπουργεία που ανταποκρίθηκε με μία εμπεριστατωμένη πρόταση και για τον ετήσιο προγραμματισμό και για τον πολυετή μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό στον χώρο της Υγείας» και έπειτα από τη συνεργασία «και με τον υπουργό, τον κ. Ξανθό και με τον αναπληρωτή υπουργό, τον κ. Πολάκη», συμφωνήσαμε και ξεκινάμε ήδη από φέτος, με την πρόσληψη 2.500 για τον τομέα της Υγείας, 1.000 ιατρών και 1.500 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Όσον αφορά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την επόμενη τριετία, σε συνάρτηση και με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα γίνουν 7.500 προσλήψεις για τον χώρο της Υγείας.

«Άρα ξεκινώντας από φέτος, στην επόμενη τετραετία θα προσληφθούν 10.000 άτομα στο χώρο της Υγείας που αυτό αποδεικνύει και έμπρακτα τη μεγάλη προτεραιότητα και σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος