FOLLOW US: facebook twitter

10η Πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας και τον Ορειβαιτκό Σύλλογο Αμαλιάδας

Το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2017, διοργάνωσαν για 10η συνεχή χρονιά την Πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία με μεγάλη συμμετοχή. Αφετηρία των πεζοπόρων ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας ήλιδας και τερματισμός ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο Χειμαδιό, όπου απόλαυσαν την φιλοξενία της τοπικής κοινότητας. Μαζί τους το βράδυ στο Χειμαδιό, ήταν και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενώ η υποδοχή έγινε από τον πρόεδρο του χωριού Θοδωρή Μπάλλα και τον αντιδήμαρχο Ωλένης Σωτήρη Γεωργόπουλο. Μάλιστα ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι το μονοπάτι αυτό πρέπει να αναδειχθεί, να προβληθεί και να γίνει σημείο αναφοράς για έλληνες και ξένους, με πολλά οφέλη για τον τόπο και τον περιπατητικό τουρισμό.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της πεζοπορίας, το 2008 ξεκίνησαν 11 άτομα να κάνουν αυτήν την πεζοπορία και 10 χρόνια μετά, την διαδρομή την ακολουθούν εκατοντάδες άνθθρωποι περπατώντας, ποδηλατώντας και τρέχοντας!

Άλλωστε μέσα σε λίγες λέξεις, συμπυκνώνουν όλο το μήνυμα της φιλοσοφίας της πεζοπορίας στο συγκεκριμένο μονοπάτι τονίζοντας ότι «Πρόκειται για μια διάβαση της διαδρομής Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία, μια διάβαση του σώματος από την Ήλιδα στην Ολυμπία, μια διάβαση του Ελληνικού πνεύματος από το 2017 στο 493 μχ. Μια διάβαση της ψυχής από το ανθρώπινο στο Θείο. Μια ένωση γειτονικών τόπων. Μακρινών εποχών, απομακρυσμένων ανθρώπων,ξεχασμέων ιδεών ύλης και πνεύματος!

Σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, που ήταν αρκετά κοπιαστική- 42 χιλιόμετρα περίπου- –  βρίσκονταν δίπλα τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ του τμήματος Αμαλιάδας.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες με ανάρτησή του στο fb: «Υπέροχο διήμερο, υπέροχη φύση και μια υπέροχη παρέα ανθρώπων, που ένωσε τις αντοχές της στον κοινό στόχο!!!


Σας ευχαριστούμε πολύ φίλοι μας, που, με κέφι και χαμόγελο, μας τιμήσατε με τη συμμετοχή σας και γίνατε – ψυχή τε και σώματι – συνοδοιπόροι μας, στα όμορφα μονοπάτια αυτής της διαδρομής!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot