FOLLOW US: facebook twitter

Με το «Κλέψε λιγότερο» έκλεψαν την παράσταση!

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως – Διασκευή του ομόνυμου έργου του Ντάριο Φο και σκηνοθετική επιμέλεια του Βασίλη Φλώρου

Μια υπέροχη πρεμιέρα στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου Ζαχάρως, απόλαυσαν οι θεατές το βράδυ του Σαββάτου από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως που ανεβάζει την παράσταση «κλέψε λιγότερο» , μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Ντάριο Φο, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μας Βασίλη Φλώρου. Απολαυστικές ερμηνείες από όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας που έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους, με γέλιο αλλά και προβληματισμό,  έργο επίκαιρο λες και γράφτηκε χθες!

«Ένα ωραίο έργο που αξίζει να δείτε από ωραίους ανθρώπους που στηρίζουν εδώ και χρόνια τον πολιτισμό στην περιοχή», όπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης Βασίλης Φλώρος, αφού ο Σύλλογος Φιλοπροόδων  όπως γράφει και στο πρόγραμμα, ανάμεσα στους στόχους τους, είναι η αισθητική, η ηθική και πνευματική καλλιέργεια, η μόρφωση αλλά και η ψυχαγωγία. Οι παραστάσεις είναι καθημερινές έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου, ώρα 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου Ζαχάρως.

Σκηνοθετική επιμέλεια Βασίλης Φλώρος, Μουσική επιμέλεια Κώστας Σταματόπουλος, κατασκευή σκηνικών Δημήτρης Νικολόπουλος και Χρήστος Ζήρος, εικαστική επιμέλεια σκηνικών Βερόνικα Αβραμοπούλου. Για τα κοστούμια και τα αντικείμενα φρόντισε όλη η ομάδα και η δουλειά ήταν συλλογική.

Παίζουν Αβραμοπούλου Βερόνικα, Ανδριοπούλου Μαρία, Βλάχου Δήμητρα, Γιαννοπούλου Ελένη, Καδόγλου Γιάννης, Κάντα Κατερίνα, Καραμπάτσου Ούτε,  Κοτσόκου Νότα, Κυριακοπούλου Σωτηρία, Μακαρή Ρέα, Μακρυγιάννη Μαρία, Μανιάτη Πηνελόπη, Μπηλιώνης Παναγιώτης, Μπινιάρη Παναγιώτα, Μπούσμπουρας Κων/νος, Νικολαϊδου Μαρία, Νικολαίδου Χριστίνα, Σκλάβος Αριστοτέλης, Στματόπουλος κώστας , Χαμπίπης  Γιάννης.

Λίγα λόγια για το έργο

Με υπαινιγμό στην 7η εντολή ο Νομπελίστας Ντάριο Φο έγραψε το 1964 το έργο «Κλέψε λιγότερο» για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας. Οι χαρακτήρες που περιστοιχίζουν την ηρωίδα μπορεί να είναι εμφανώς διεφθαρμένοι και τρελοί, αλλά αποδεικνύονται πιο αξιόλογοι από τους φαινομενικά καλούς και αξιοσέβαστους πολίτες. Εκβιαζόμενοι, δικαστές, εξοχώτατοι, καλόγριες και τρελοί κάθε είδους παρελαύνουν μπρος από την Αινεία η οποία διαπιστώνει ότι η κοινωνία προστάζει «αφού κλέβουν οι άλλοι κλέψε και εσύ, ίσως λίγο λιγότερο όμως». Νεκροθάφτες, διευθυντής, πόρνη, επιθεωρητής, αστυνομικός, θυρωροί, καλόγριες, ηγουμένες, κλέφτης, τρελοί, γιατρός, εκβιαζόμενος, δικαστής, εξοχότατος, παρελαύνουν μπροστά μας εμπλεκόμενοι, για να συνθέσουν μια δυνατή ιστορία διαφθοράς, αλλά και καταλυτικής παρέμβασης της εξουσίας. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας η αλκοολική και αντικείμενο πειραγμάτων των συναδέλφων της, νεκροθάφτης Αινεία. Οι τοίχοι του νεκροταφείου είναι το μόνο σπίτι της, μέχρι που ο έξω κόσμος της χτυπάει την πόρτα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος