FOLLOW US: facebook twitter

1 εκ. ευρώ από ιδίους πόρους για το στέγαστρο του Δημοτικού Σταδίου και 74.000 ευρώ για Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 19-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73695″ img_size=”full”][vc_column_text]Το κόστος της επένδυσης για το σκέπαστρο στη δυτική πλευρά του Δημοτικού Σταδίου, ύψους 1. Εκ. ευρώ αναλαμβάνει από ιδία έσοδα ο Δήμος Πύργου, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, δεν μπορούν να περιμένουν κονδύλια από τη Γ.Γ. Αθλητισμού καθώς τα «συμφωνηθέντα έχουν αθετηθεί». Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα στεγανοποίησης και αποκατάστασης των φθορών του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου, και μάλιστα, δημοπρατούνται 30 Οκτωβρίου οι εργασίες, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ από ιδίους πόρους. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουμε τη δυνατότητα, διαπιστωμένες ανάγκες του δήμου να τις λύνουμε άμεσα. Η τεχνική υπηρεσία κάνει ότι μπορεί για να δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να δημοπρατεί μικρά ή μεγαλύτερα έργα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του δήμου. Ένα από αυτά είναι η στεγανοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης μας που έχει πάρει μια μορφή κυψέλης δημιουργικής για τον αθλητισμό, για εκατοντάδες παιδιά της πόλης και προκαλεί το ενδιαφέρον πάρα πολλών οικογενειών» είπε ο κ. Λιατσής τονίζοντας ότι «ο πρόσφατος τυφώνας είχε σαν αποτέλεσμα να επιδεινώσει κατάσταση που υπήρχε και να μας αναγκάσει να κάνουμε μια μελέτη του επιπέδου των 74.000 ευρώ για να μπορέσουμε να έχουμε μια σωστή λύση στεγανοποίησης και ασφάλειας για τα παιδιά».

Το κόστος της επένδυσης για το σκέπαστρο στη δυτική πλευρά του Δημοτικού Σταδίου, ύψους 1. Εκ. ευρώ αναλαμβάνει από ιδία έσοδα ο Δήμος Πύργου…

 

Όπως υποστήριξε, δεν αναζήτησαν πόρους σε υπουργεία που δημιουργούν μεγάλη χρονική ταλαιπωρία και τα απαιτούμενα χρήματα μπήκαν από ιδίους πόρους. «Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη, έχει περιθώριο ένα μήνα να εξελιχθεί και θα δοθεί οριστική λύση. Θέλω να ευχαριστήσω τους εμπλεκόμενους με τη χρήση του γυμναστηρίου και τον αντιδήμαρχο Λάκη Αθανασόπουλο, που πασχίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Αναφερόμενος στο Δημοτικό Στάδιο, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η στατική μελέτη που έχει σχέση με το σκέπαστρο της δυτικής πλευράς. «Ήδη ο κ. Φιλιππόπουλος έχει δώσει εντολή να γίνει η στατική μελέτη και πλέον δεν περιμένουμε λεφτά από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, τα συμφωνηθέντα έχουν αθετηθεί σε μεγάλο βαθμό και το συνολικό κόστος αυτής της επένδυσης για το στάδιο γύρω στο 1 εκ. θα πάει πάλι από ιδία έσοδα. Την ώρα που περί άλλα τυρβάζουν όσοι έχουν ενδιαφέρον για το δήμο, η δημοτική αρχή με αμείωτο ζήλο προχωρά δημιουργικά και δε σκέφτεται τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες ημέρες που πρέπει να έχει ο δήμος και πόσο γρήγορα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα. Για αυτό και δεν  αναλώνομαι να απαντώ σε διάφορα δημοσιεύματα τοπικού τύπου που αναφέρονται σε δηλώσεις διαφόρων παραγόντων που ο βίος και η πολιτεία τους είναι γνωστή».

Ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φιλιππόπουλος, συμπλήρωσε πως, θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση στο Κλειστό με την μελέτη αποκατάσταση των φθορών που έχει ενώ θα ακολουθήσει και η εργολαβία για την αποκατάσταση συνολικά των φθορών που έχει υποστεί το στάδιο από την κατασκευή του μέχρι σήμερα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot