FOLLOW US: facebook twitter

1 εκ. ευρώ για την Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Το Σχέδιο του προγράμματος που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για την τριετία 2019-2021
Απουσιάζει η εξειδίκευση των κονδυλίων ανά νομό

Συνολικά 1.000.000 ευρώ θα κοστίσει βάσει του εκτιμώμενου προϋπολογισμού, το Σχέδιο προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δυτικής Ελλάδας  που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ, για την τριετία 2019-2021, καθώς δίνεται μεγάλη σημασία στην προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Το θέμα μάλιστα του Τουρισμού και της προβολής του, είχε απασχολήσει τους φορείς σε ευρεία σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, όπου μάλιστα είχαν βγει και τα «μαχαίρια», καθώς οι φορείς της Ηλείας ζήτησαν η Ηλεία να προσεχθεί ιδιαίτερα, αφού το brand name της Αρχαίας Ολυμπίας είναι εκείνο που φέρνει πολλαπλά οφέλη σε όλη την Περιφέρεια.  Παρ’ ‘όλα αυτά, η παρακάτω πρόταση είναι συνολική και δεν  υπάρχει εξειδίκευση ανά νομό για την διάθεση των κονδυλίων κι έτσι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει προς το παρών, ποιο ποσόν θα διατεθεί για την προβολή του νομού μας. Ας ελπίσουμε η Ηλεία, παρότι είναι ο νομός που διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τον Τουρισμό, κυρίως με την Αρχαία Ολυμπία και την κρουαζιέρα στο Κατάκολο, μαζί τα μνημεία της, θα λάβει την μεταχείριση που της πρέπει και δεν  θα είναι για μια ακόμα φορά ο «φτωχός συγγενής» στην όλη υπόθεση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Οι λεπτομέρειες για τις δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν καταγράφονται στην πρόταση του  Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης της ΠΔΕ και ειδικότερα αφορούν:

Συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και Εκδηλώσεις που αποτελούν ένα παραδοσιακό εργαλείο προβολής ενός προορισμού. Ως χώρες στόχοι για κάθε έτος ορίζονται οι κάτωθι:

Μέσω ΕΟΤ:

  • Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο)
  • Γερμανία (Βερολίνο)
  • Ρωσία (Μόσχα)
  • Σερβία (Βελιγράδι)
  • Ιταλία (Ρίμινι)
  • Ολλανδία (Ουτρέχτη)
  • Ισραήλ (Τελ Αβίβ)
  • Ρουμανία (Βουκουρέστι)
  • Γαλλία (Παρίσι)
  • Πολωνία (Βαρσοβία)
  • Κίνα (Πεκίνο)

Εκτός ΕΟΤ:

  • Ελλάδα (Αθήνα- Θεσσαλονίκη)
  • Δυνατότητα για 1 έκθεση ακόμα κατόπιν συμφωνίας μεταξύ αναδόχου και ΠΔΕ

Ειδική Προβολή (Προβολή σε Χώρες του Εξωτερικού και σε Πόλεις του Εσωτερικού)

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να αποτελέσει η Περιφέρεια τον οικοδεσπότη δυνητικών επισκεπτών και παραγόντων επιρροής της τουριστικής αγοράς, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τη δική τους πόλη, δίνοντάς τους μια γεύση από το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν που προσφέρει.

Οι δράσεις για την ειδική προβολή της Περιφέρειας της ΠΔΕ θα πρέπει να αφορά τη διοργάνωση εκδήλωσης στις εξής πόλεις: Βελιγράδι (Σερβία), Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) και θα γίνονται στο χώρο της έκθεσης όπου θα συμμετέχουμε.

Συμμετοχή σε B2B Workshops, Επαγγελματικά Ταξίδια Παρουσίασης, Εκδηλώσεις Παρουσίασης Προορισμού

Η συγκεκριμένη δράση workshops 2019-2021 άπτεται της στρατηγικής τουριστικής προβολής και προώθησης της ΠΔΕ, συμβάλλει στην «τοποθέτηση» (positioning) του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην ενίσχυση του brand name, καθώς και στη διαμόρφωση της τουριστικής ζήτησης σε νέες και πολλά υποσχόμενες αγορές (π.χ. όπως ήταν η εκδήλωση στο Ντουμπάϊ).

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις κάτωθι χώρες:

  • ΙΤΑΛΙΑ: Προϋπολογίζεται 1 ταξίδι συμμετοχής σε εκδήλωση ειδικού ενδιαφέροντος.
  • Γαλλία: Προϋπολογίζεται 1 ταξίδι συμμετοχής σε εκδήλωση ειδικού ενδιαφέροντος.
  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Προϋπολογίζεται 1 ταξίδι συμμετοχής σε εκδήλωση ειδικού ενδιαφέροντος.
  • Μία χώρα που θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης μεταξύ αναδόχου και ΠΔΕ σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν
  • Διαφημιστική προβολή

Σε Έντυπο τύπο – σχεδιασμός  καταχωρήσεων για τον Ελληνικό Εθνικό & τοπικό τύπο καθώς και για τα αντίστοιχα θεματικά περιοδικά, θα απαιτηθούν γενικές και θεματικές καταχωρήσεις, συνεπείς με την κεντρική στρατηγική προβολής, σε τηλεόραση με τηλεοπτικά σποτ και  προβολή σε Inflight περιοδικά.

Online Διαφημιστική προβολή

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η επικαιροποίηση και η αναβάθμιση του περιεχομένου των δομών της τουριστικής προβολής της ΠΔΕ στο διαδίκτυο, όπως είναι η υπάρχουσα ιστοσελίδα της, αλλά και η δημιουργία νέων σύγχρονων εργαλείων για την προσέλκυση επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από αγορές – στόχους του εξωτερικού.

Για τη διαφημιστική προβολή της ΠΔΕ σε ψηφιακό επίπεδο κρίνονται απαραίτητες οι παρακάτω ενέργειες:

  1. Διαχείριση, ανάπτυξη ιστοσελίδας και αύξηση της επισκεψιμότητάς της μέσω της διαδικασίας του Search Engine Optimization (SEO)
  2. Δημιουργία, διαχείριση και βελτιστοποίηση καμπανιών pay per click
  3. Καμπάνιες Google Ads σε διάφορες χώρες
  4. Καμπάνιες Facebook και Instagram
  5. Ενημέρωση και διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (επίσημες σελίδες Facebook, Instagram, ΥouTube)
  6. Παραγωγή και εκτύπωση έντυπου και ψηφιακού υλικού τουριστικής προβολής της ΠΔΕ
  7. Παραγωγή 7 Video και 7 Διαφημιστικών Spot
  8. Διαφημιστικά Δώρα
  9. Πολυτελές Αναμνηστικό Λεύκωμα σε 3.000 τεμάχια με φωτογραφίες και κειμενο σε πέντε γλώσσες.
  10. Ανάπτυξη εφαρμογών τουριστικής προβολής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος