FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Γ. Γεωργιόπουλου-Ν. Μοράντ: Πλούσια έργων η ατζέντα της συνάντησης

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Κατατίθεται τεχνικό δελτίο για το μεγάλο έργο συντήρησης του παλιού εθνικού δικτύου Μανωλάδας- Χανάκια

Θέματα σχολικής στέγης, έργα ύδρευσης και άρδευσης, προγράμματα και μελέτες αλλά και η αξιοποίηση σταθμών της ΓΑΙΟΣΕ περιείχε η ατζέντα της χθεσινής συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο.

Στη διάρκεια της, συντόνισαν τη συνεργασία τους θέτοντας σε προτεραιότητα τα έργα που έχει στο σχεδιασμό του ο Δήμος ενώ συζήτησαν και την προετοιμασία του δήμου από πλευράς μελετών για διάφορα έργα. «Η Περιφέρεια θα δει πρώτα τι χρηματοδοτείται από το δικό της πρόγραμμα ενώ για όσα δε χρηματοδοτούνται θα αναζητήσουμε με κοινές προσπάθειες, επισκέψεις και πιέσεις στα υπουργεία, πηγές χρηματοδότησης και επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των μελετών, όπως για παράδειγμα για τις σχολικές μονάδες σε Λεχαινά και Μανωλάδα» υποστήριξε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Επίσης μίλησε για την εργολαβία που αφορά τις αποκαταστάσεις στο επαρχιακό δίκτυο από τις πλημμύρες του ‘ 15 που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο στάδιο της ολοκλήρωσης αλλά και στην υπογεγραμμένη σύμβαση για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου του βόρειου τμήματος του νομού που περιλαμβάνει και το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Ο κ. Γεωργιόπουλος προανήγγειλε ακόμα, την κατάθεση τεχνικού δελτίου για μεγάλο έργο συντήρησης στο παλιό εθνικό δίκτυο Μανωλάδα-Χανάκια, το οποίο αφορά κυρίως τα μεγάλα χωριά του κάμπου και έχει εξασφαλισμένους πόρους (σύμφωνα με πληροφ. 6 εκατ. ευρώ) ενώ έκανε αναφορά και στην προηγούμενη πρόσκληση της Περιφέρειας για τις σχολικές μονάδες όπου οι Δήμοι της Ηλείας δεν είχαν καταθέσει προτάσεις ενημερώνοντας ότι θα επαναληφθεί η πρόσκληση, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα είναι έτοιμοι, άρτιοι και με υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας οι φάκελοι των προτάσεων που θα καταθέσουν.

Ο κ. Μοράντ, αναφέρθηκε αρχικά στη πολύ καλή σχέση που έχει με τον αντιπεριφερειάρχη και την Περιφέρεια τονίζοντας ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στα αιτήματα του δήμου ενώ ανέλυσε τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν. «Πρώτα θέσαμε τον προγραμματισμό για τις μελέτες που έχουμε για τα σχολεία της Νέας Μανωλάδας και των Λεχαινών αλλά και τον Παιδικό Σταθμό Βάρδας και κατά δεύτερον, το θέμα της ύδρευσης με την αλλαγή δικτύου στο δήμο αλλά και την επέκταση προς τη Βουπρασία από το φράγμα του Πηνειού. Υπάρχει σοβαρό θέμα με την άρδευση 120.000 στρεμμάτων στην Βόρεια πλευρά του Νομού. Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει η μελέτη άμεσα για να επιλυθεί το θέμα της άρδευσης. Η Αχαΐα από την δική της πλευρά έχει προχωρήσει. Από το φράγμα του Πηνειού κάποιοι δήμοι αρδεύουν από εκεί αλλά έχει ένα μεγάλο κομμάτι καλλιεργητών που περιμένει. Μιλήσαμε για αρκετά θέματα που αφορούν το δήμο η συνεργασία και ο προγραμματισμός συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης θα είναι πάντα δίπλα.

Συμπληρωματικά ο κ. Μίγκος ενημέρωσε ότι προτεραιότητα του Δήμου είναι η κατασκευή των δυο σχολείων με αμεσότερη του Δημοτικού Νέας Μανωλάδας το οποίος αποτελεί ίσως το μοναδικό σεισμόπληκτο της Ελλάδας που δεν έχει κατασκευαστεί. Όπως είπε, συζήτησαν την αναγκαιότητα έναρξης μελέτης αποκατάστασης του παλιού πέτρινου σχολείου με δαπάνες της Περιφέρειας μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο. Ακόμα ανάφερε ότι τη δεδομένη στιγμή υλοποιούνται στο Δήμο τα προγράμματα «Φιλόδημος» που αφορούν παιδικές χαρές, αποκαταστάσεις σχολείων και αγορά μηχανημάτων ενώ πρόσθεσε ότι συντάσσουν μελέτες και για τα νέα προγράμματα του «Φιλόδημου» που είναι για ύδρευση και αποχέτευση κυρίως για compact βιολογικούς καθαρισμούς στο Νιοχώρι, το Σταφιδόκαμπο, την Κυλλήνη και την Κάτω Παναγιά.

Ταυτόχρονα, είπε, συντάσσουν μελέτες για το Leader αλλά και προτάσεις για το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας που αφορά τον εξοπλισμό των σχολείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος