FOLLOW US: facebook twitter

1ο Δημ. Σχολείο Πύργου: Οι μαθητές στήριξαν τις δράσεις των ΑΜΕΑ

Ημερομηνία: 02-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28602″ img_size=”full”][vc_column_text]Συγκεντρώνοντας μια μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια, οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου στήριξαν τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ «Ήλις». Το πρωί της Τρίτης, στο χώρο του σχολείου έγινε και η παράδοση της ποσότητας αυτής που συσκευάστηκε σε οκτώ σάκους, στον πρόεδρος του συλλόγου Γιάννη Παπαδάτο.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Νιβουρλή ανέφερε σε δηλώσεις της ότι «… οι μαθητές όλων των τάξεων έδειξαν πολύ μεγάλη προθυμία στο να συγκεντρώσουν καπάκια. Επιδόθηκαν σε έναν αγώνα και μία προσπάθεια ώστε να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερα καπάκια μπορούν» και εξήγησε πως στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλε η προετοιμασία που έκαναν οι δάσκαλοι στις τάξεις το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Νίκος Ζαριφόπουλος μιλώντας για την δράση αυτή τόνισε πως «…τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τι σημαίνει η κίνηση τους αυτή και να δουν τα χαμόγελα των ανθρώπων που τα παραλαμβάνουν. Εμείς να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους που κατά κύριο λόγο ενίσχυσαν την προσπάθεια. Σαν σύλλογος αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια που προωθεί την συνοχή στην κοινωνία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το είδαμε και με τα παιδιά από την μαρτυρική Συρία που ήρθαν εδώ και όλο το σχολείο τα αγκάλιασε. Νομίζω ότι αυτό είναι ο ρόλος που εμείς σαν γονείς θα πρέπει να διαδραματίσουμε».

Τέλος η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μάρθα Ιακωβίδου, ανέφερε πως στο σχολείο την επόμενη σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν και άλλες ανάλογες δράσεις,

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ο Γιάννης Παπαδάτος δεν έκρυψε την συγκίνησή του και ευχαρίστησε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την δράση αυτή και επισήμανε πως θα ήταν καλό οι μαθητές να μάθουν μέσα από μια εκδήλωση σε ποιο σκοπό διατέθηκαν τα καπάκια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot