FOLLOW US: facebook twitter

Ασφαλτοστρώνουν δρόμους πέριξ του 1ου γυμνασίου

Ημερομηνία: 02-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ξεκινούν σήμερα και για δέκα ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης 

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πλήρους αποκατάστασης οδικών τμημάτων της πόλης του Πύργου που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα (λακκούβες) καθώς σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μπέλτσος, εγκαθίσταται ο ανάδοχος εργολάβος.

Με χθεσινή συνέντευξη τύπου, επισήμανε ότι ξεκινά η προεργασία των τμημάτων στα οποία θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της οδοποιίας και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών καθώς τα συγκεκριμένα τμήματα θα μείνουν «κλειστά» έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. «Η τεχνική υπηρεσία δουλεύει καθημερινά σε γοργούς ρυθμούς για την αποκατάσταση πεζοδρομίων, λακκουβών και διάφορα άλλα ζητήματα που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Σας ανακοινώνω ότι ξεκινά η προεργασία των τμημάτων των δρόμων στα οποία θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της οδοποιίας, τμήματα οδών τα οποία είναι χρόνια ταλαιπωρημένα. Μέσα σε ένα δεκαήμερο οι εργασίες στις οδούς πέριξ του 1ου γυμνασίου (οδός Τσαλδάρη, Γυμνασιάρχου Δούκα, Δεληγιάννη κτλ) θα έχουν ολοκληρωθεί».

Όπως είπε, πρόκειται για μικρή εργολαβία καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλου μέρους της πόλης του Πύργου, ωστόσο τόνισε πως είναι η αρχή της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Τεχνική Υπηρεσία και θα αφορά βασικά, έργα υποδομής που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

«Αυτό που ζητάω είναι την κατανόηση των πολιτών για τις εργασίες που θα γίνουν μιας και θα κλείσουν οι δρόμοι».

Παράλληλα, τόνισε ότι συνεργεία του δήμου θα δουλεύουν στην επούλωση λάκκων με επίστρωση ασφαλτομίγματος σε σημεία δρόμων που έχουν καταγραφεί από την υπηρεσία τόσο στην πόλη όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο κ. Μπέλτσος έκανε και μια μικρή αναφορά στην αποκατάσταση των φανοστατών από εργαζόμενους της υπηρεσίας, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εργασία χλευάστηκε από ορισμένους, ωστόσο το αποτέλεσμα δικαιώνει και τη δουλειά των εργαζομένων και βελτιώνει την αισθητική της πόλης.

GPS και καθαριότητα

Ακολούθως, τόνισε ότι ο δήμος έχει προβεί στην εγκατάσταση GPS στο 80% του στόλου των οχημάτων και άμεσα ολοκληρώνεται η διαδικασία στο σύνολο τους, υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτηση αυτή συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο και τη λειτουργία τους.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην παραλαβή 220 κάδων απορριμμάτων το επόμενο 15ημερο και της άμεσης τοποθέτησης τους, πυκνώνοντας το δίκτυο των συμβατικών κάδων και στους παραλιακούς οικισμούς καθώς και στα σταθερά υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και στη διάθεση από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης 150 κάδων ανακύκλωσης που θα αναπτυχθούν στο δήμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος