FOLLOW US: facebook twitter

Ύμνησαν τη μητέρα!: Οι «Πυργιώτισσες» βράβευσαν τις μητέρες μέλη του Συλλόγου τους

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:

Μια όμορφη γιορτή, για την Μητέρα, πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα, ο Σύλλογος Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» στο Τεχνοδρόμιο, στον πεζόδρομο της οδού Διάκου στο ιστορικό κέντρο του Πύργου.

Γυναίκες μέλη του συλλόγου απήγγειλαν ποιήματα αφιερωμένα στις μητέρες όλου του κόσμου ενώ αρκετά από αυτά, προέρχονταν από την ποιητική συλλογή της προέδρου Ανδριάνας Αγγελακοπούλου.

Ξεχωριστή χρώμα στην εκδήλωση πρόσθεσε η παρουσία του Ιεροψάλτη κ. Σπυρίδωνα Λαμπρόπουλου ο οποίος έψαλε εγκώμια της Θεοτόκου.

Οι πιο όμορφες και οι πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν αυτές των βραβεύσεων. Άφθονα λουλούδια μοιράστηκαν, τα οποία είχαν φέρει γυναίκες μέλη του Συλλόγου απο τους κήπους τους. Συγχαρητήρια στις Πυργιώτισσες, Σία Ρήγα, Μαρία Καραλή, Ανδρίανα Στουφή, Νικολούλη Αγγελική, Γιαννιτσοπούλου Μαίρη,
Γαβριλοπούλου Βιβή, Δημητρακοπούλου Μαρίτσα, Βασιλική Τσαπέκη, Φωτεινή Κρεστενίτη και Κατερίνα Παπαδοπούλου για τα ωραία εδέσματα που έφτιαξαν και τόσα άλλα που πρόσφεραν.

Η πρόεδρος στην ομιλία της αναφέρθηκε με τα πιο ζεστά λόγια στις μητέρες, για τους κόπους και του πόνους της μάνας, τους αγώνες και τις αγωνίες της, τις θυσίες, τις αγρυπνίες, τους μυστικούς θρήνους της. «Η Μάνα διδάσκει και με τα παράδειγμα της δικής της υπομονετικής ζωής. Σαν ανθοκόμος ξεριζώνει με επιμέλεια από τον κήπο της ψυχής των παιδιών τ’ αγκάθια και τα χαμόκλαδα και καλλιεργεί προσεχτικά μέσα σ’ αυτό τις αρετές σαν εύοσμα λουλούδια και μεταδίδει σ’ αυτά το όραμα της αγάπης της… Όλοι οι θησαυροί του κόσμου δεν μπορούν ν’ αντικαταστήσουν το θησαυρό της καρδιάς και της πίο φτωχής μάνας…».

Στην γιορτή παρευρέθηκαν ο Αιδεσιμότατος πατήρ Χαράλαμπος Αθανασόπουλος, οι στρατιωτικοί Γ. Αγγελόπουλος και Ρούλα Πετροπούλου καθώς και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κα. Τούλα Καλαμπόκα με το διοικητικό του συμβούλιο.

Στην συνέχεια όλοι μαζί έφαγαν και γλέντησαν στην φιλόξενη αίθουσα του Επαρχείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος