FOLLOW US: facebook twitter

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κεραίες και τις επιπτώσεις τους

Ημερομηνία: 09-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Την Κυριακή η επιστημονική εκδήλωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου Ολυμπίας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση, διοργανώνει την Κυριακή ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας με θέμα «Μη ιονίζουσα ακτινοβολία, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία», στις 10.30 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Παπαγεωργίου και τα μέλη του ΙΣΠΟ Νίκος Κατσαρός και Χρήστος Γιαννικούλης με χθεσινή τους συνέντευξη τύπου, απεύθυναν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα τελευταία ερευνητικά πορίσματα που αφορούν τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση της ασύρματης επικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, WiFi κ.λ.π.) αλλά και τον τρόπο χρήσης της.

Όπως είπαν, η επίδραση της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στην ανθρώπινη υγεία είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας, γύρω από το οποίο διεξάγεται μεγάλη έρευνα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία από την ιατρική επιστημονική κοινότητα – εκτός από τους επιστήμονες που ασχολούνται άμεσα με αυτό το θέμα σε ερευνητικό επίπεδο – όσο και από το κοινό καθώς και η δέουσα δημοσιότητα από τα ΜΜΕ. Όσο περνούν τα χρόνια και συσσωρεύεται η κλινική εμπειρία και αυξάνεται ο όγκος των δημοσιευμένων εργασιών πάνω στο ζήτημα, τόσο περισσότερα πειθόμεθα ότι το ζήτημα είναι πράγματι σοβαρό, ότι υπάρχουν πράγματι συνέπειες και ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες.

Επομένως, απαιτείται να ληφθούν μέτρα προστασίας τόσο σε ατομικό επίπεδο από τον καθένα από εμάς, όσο και από την πολιτεία, η οποία θα πρέπει να αναθεωρήσει τα ανώτατα όρια επιτρεπόμενης έκθεσης στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία και να αλλάξει τη νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση τοποθέτησης κεραιών επί τω αυστηρότερο, ώστε να εναρμονιστεί η νομοθεσία με τα σύγχρονα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Για τα ζητήματα αυτά θα μιλήσουν ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης, Dipl. Eng.M.SC., Ph.D, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Περιβάλλοντος. Ειδικός Σύμβουλος για ασφαλή και υγιεινά κτίρια, ο Δρ. Χρήστος Γεωργίου, Ph.D. Καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής στο Κέντρο Αστροβιολογίας Ames της NASA στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ και η  Δρ. Κωνσταντίνα Στοφόρου, MD, PhD, Nευροχειρουργός, Μετεκπαιδευθείσα εις ΗΠΑ και Γαλλία, Εξειδικευθείσα σε Χειρουργική Ογκολογία Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, Συνεργάτιδα Νοσ. ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ. Επίσης θα αναγνωστεί επιστολή – εισήγηση με θέμα το νόμο απέναντι στους κινδύνους της Η/Μ ακτινοβολίας, της Δικηγόρου Μαρίας Φλουράκη, Διαμεσολαβήτριας DEA UNIVERSITE AIX MARSEILLE III.
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις κοινού – συζήτηση – συμπεράσματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος