FOLLOW US: facebook twitter

«Όλα τα παιδιά από τη βρεφική έως την νηπιακή ηλικία στις δημόσιες δομές»: Συνέντευξη από τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 30-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σε δυο σημαντικά θέματα, αυτό της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Ήλιδας αλλά και στην διοργάνωση της Ανθοκομικής Έκθεσης Αμαλιάδας, αναφέρθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ήλιδας Άγγελος Κολόσακας.

Ο κ. Κολόσακας, χαρακτήρισε το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής «κολοβό» υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για κτιριακές υποδομές, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών, πρόσληψη και μονιμοποίηση εκπαιδευτικών. «Ως Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζουμε πως όλα τα παιδιά από τη βρεφική έως τη νηπιακή ηλικία, πρέπει να έχουν θέση σε δημόσιες -δωρεάν δομές (βρεφικοί- παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία) με ευθύνη του κράτους.  Το ίδιο κοινωνική αναγκαιότητα είναι και η ύπαρξη βρεφικών και παιδικών σταθμών, δημόσιων και δωρεάν, για τις ηλικίες πριν  τα τέσσερα (4) χρόνια. Για όλα αυτά σημαντικό μερίδιο ευθύνης ανήκει και στη δημοτική αρχή, η οποία πρέπει να φροντίσει από τώρα έτσι ώστε να λειτουργήσουν τμήματα βρεφικών και παιδικών σταθμών για να μη μείνει κανένα παιδί έξω από αυτούς».

Μιλώντας για την Ανθοκομική έκθεση και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΝΠΔΔ, επισήμανε αρχικά ότι τις βλέπουν θετικά, υπάρχουν όμως αναπάντητα ερωτήματα για το ΝΠΔΔ. «Ποιος αποφάσισε για την εκδήλωση, ποιος έδωσε άδεια, σε μια παιδική χαρά κλειστή για λόγους ασφαλείας, να στηθεί μια επιχείρηση Λούνα-Παρκ; Αν γινόταν κάποιο ατύχημα, ποιός θα είχε την ευθύνη;  Ο ιδιώτης πλήρωσε; Σε ποιόν; Σε ποιόν πλήρωσαν οι συμμετέχοντες επαγγελματίες; Ποιος όρισε το αντίτιμο για τη συμμετοχή; Είναι τα ίδια ερωτήματα που έχουμε θέσει και για άλλες εκδηλώσεις, όπως το «Αγάπης Δένδρον». Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει. Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί έξω από τα αρμόδια όργανα, Δημοτικό Συμβούλιο, ΝΠΔΔ κλπ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος